Jadłospis
Jadłospis 2 tygodnie
28. 04.2025 – 02.05.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Chlebek z masłem (7), serem żółtym (7), ogórkiem zielonym.. Mleko.
II śniadanie: jabłko
Obiad: Kapuśniak z warzywami (9). Makaron w sosie pomidorowym (7). Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Tortilla z sałatą, szynką, pomidorem, serkiem almette. Herbatka
WTOREK
I śniadanie: Owsianka na mleku (7). Chlebek z masłem (7), rzodkiewką.
Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: banan
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (9). Fasolka po bretońsku. Bułka paryska (1). Kompocik owocowy
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy. Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Bułka (1) z masłem (7) szynką i papryką czerwoną. Kawa z mlekiem (7)
Herbatka owocowa
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Zupa brokułowa z ryżem i warzywami (9). Racuchy (1,3,7) z sosem jogurtowo – truskawkowym. Woda niegazowana
Podwieczorek: Jabłko, pieczywo chrupkie. Herbatka
CZWARTEK
1 maja – placówka nieczynna
PIĄTEK
I śniadanie: Kanapka z masłem (7), pastą jajeczną (3). Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (9). Miruna w ziołach, ziemniaki, mini marcheweczki. Woda niegazowana
Podwieczorek: Wafle ryżowe (1) z dżemem truskawkowym. Mleko
\PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:
05.05.2025 – 09.05.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Chlebek z masłem (7), szynką,, ogórek kiszony. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: gruszka
Obiad: Krem ziemniaczany z warzywami. Ryż na mleku (7) z jabłkiem, masłem i miodem. Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Bułka zapiekana z serem żółtym, pomidorem i ketchupem . Herbatka z masłem i miodem
WTOREK
I śniadanie: kasza manna na mleku (7) z sokiem truskawkowym. Chlebek z masłem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1) i warzywami (9). Gulasz, kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot owocowy
Obiad: Twarożek z miodem i Malinami. Chlebek z masłem (7). Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Bułka z masłem, pasztetem pieczonym, pomidorem i szczypiorkiem.
Kawa z mlekiem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa wiosenna z warzywami. Makaron w sosie serowo – brokułowym (7,1). Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (7) . Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Rogal z masłem, dżemem truskawkowym 100 %. Mleko.
II śniadanie: pomidorek koktajlowy
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (1). Kotlet drobiowy w panierce (1,3), ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot owocowy
Podwieczorek: Serek Danio, pomarańcza. Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Grahamka z masłem (7), almette (7), rzodkiewką. Kawa z mlekiem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: pomidorek koktajlowy
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (1). Miruna w ziołach, kasza, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem (7). Woda niegazowana
Podwieczorek: Kołaczyk z jabłkiem (1,3). Mleko
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: