Jadłospis
Jadłospis czerwiec
03.06.-07.06.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Słonecznik.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Tortilla z szynką, mix sałat, zielony ogórek, czerwona papryka (1,3,7). Herbata.
WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,3,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, ser (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata z miodem i cytryną.
II śniadanie : Orzechy (8).
Obiad : Krupnik z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7, 9). Naleśniki z twarogiem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Serek śmietankowy ala „Straciatella” (własnej produkcji ) (7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Czereśnie.
Obiad : Krem z zielonego groszku ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Rolada wieprzowa, ziemniaki, buraczki (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
10.06.-14.06.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Arbuz, ananas, melon.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,7).
Sok owocowy 100 %.
Podwieczorek : Mały hot – dog z parówką, keczup (1).
Actimel (7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser, pomidor (1,7). Płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Żurawina suszona, rodzynki.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z kurczaka, ziemniaki, sałatka z młodej kapusty (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń waniliowy z malinami (7)
Soczek jabłkowy 100 %.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, kiełbaska na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z sosem jogurtowo – truskawkowym (1,3,7).
Sok owocowy 100 %.
Podwieczorek : Mus owocowy.
Bułka zapiekana z serem, keczup (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Kajzerka z masłem, ser żółty, szynka, papryka (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kotlet schabowy, kasza bulgur, buraczki (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Koktajl truskawkowy (7).
PIĄTEK : I śniadanie : : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka (ser, jajka, kiszony ogórek ) (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (1,3,4,7).
Sok owocowy 100 %.
Podwieczorek : Mały kołaczyk z serem (1,3,7).
Kakao (7).
17.06.-21.06.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka, ser żółty (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)
Zapiekanka makaronowa z sosem śmietanowym (makaron, filet z piersi kurczaka, brokuły, ser żółty ) (1,3,7).
Sok pomarańczowy 100 %.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z masłem czosnkowym, serem i szynką, keczup (1,7).
Actimel (7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, ser, owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Danonek (7).
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z udka kurczaka, ziemniaki, mizeria (1,7).
Sok jabłkowy 100 %.
Podwieczorek : Galaretka z owocami.
Soczek owocowy 100 %.
ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Żurawina suszona.
Obiad : Krem z marchewki z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pierogi ruskie polane masłem i cebulką (1,3,7).
Sok owocowy 100 %.
Podwieczorek : Jogurt malinowy własnej produkcji (1,7).
Soczek jabłkowy 100 %.
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, rukola (1,7).
Herbata z cytryna i miodem.
II śniadanie : Orzechy (8).
Obiad : Żurek z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo – pieczarkowym, kasza bulgur, buraczki (1,7).
Sok owocowy 100 %.
Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (własnej produkcji), biszkopt bezcukrowy (1,3,7).
Banan.
PIĄTEK : I śniadanie : Kajzerka z masłem i serem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa grochowa z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłek i marchewki (1,3,4,7).
Sok jabłkowy 100 %.
Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i serem żółtym (1,7).
Mus owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Barszcz z ziemniakami zabielany z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Miruna w ziołach, ziemniaki, mizeria (3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Actimel (7).