Jadłospis

Jadłospis  czerwiec

03.06.-07.06.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Słonecznik.

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Tortilla z szynką, mix sałat, zielony ogórek, czerwona papryka (1,3,7). Herbata.

 

WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,3,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, ser (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata z miodem i cytryną.

II śniadanie : Orzechy (8).

Obiad : Krupnik z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7, 9). Naleśniki z twarogiem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Serek śmietankowy ala „Straciatella” (własnej produkcji ) (7).


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Czereśnie.


Obiad : Krem z zielonego groszku ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Rolada wieprzowa, ziemniaki, buraczki (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).

10.06.-14.06.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Arbuz, ananas, melon.


Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,7).
Sok owocowy 100 %.


Podwieczorek : Mały hot – dog z parówką, keczup (1).
Actimel (7).

 

WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser, pomidor (1,7). Płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Żurawina suszona, rodzynki.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z kurczaka, ziemniaki, sałatka z młodej kapusty (1,7).
Kompot owocowy.


Podwieczorek : Budyń waniliowy z malinami (7)
Soczek jabłkowy 100 %.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, kiełbaska na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.


II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z sosem jogurtowo – truskawkowym (1,3,7).
Sok owocowy 100 %.


Podwieczorek : Mus owocowy.
Bułka zapiekana z serem, keczup (1,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Kajzerka z masłem, ser żółty, szynka, papryka (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banan.


Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kotlet schabowy, kasza bulgur, buraczki (1,3).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Koktajl truskawkowy (7).

 


PIĄTEK : I śniadanie : : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka (ser, jajka, kiszony ogórek ) (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Melon.

Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (1,3,4,7).
Sok owocowy 100 %.


Podwieczorek : Mały kołaczyk z serem (1,3,7).
Kakao (7).

17.06.-21.06.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka, ser żółty (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)
Zapiekanka makaronowa z sosem śmietanowym (makaron, filet z piersi kurczaka, brokuły, ser żółty ) (1,3,7).
Sok pomarańczowy 100 %.

Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z masłem czosnkowym, serem i szynką, keczup (1,7).
Actimel (7).

 


WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, ser, owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Danonek (7).

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z udka kurczaka, ziemniaki, mizeria (1,7).
Sok jabłkowy 100 %.

Podwieczorek : Galaretka z owocami.
Soczek owocowy 100 %.

 

 

ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.


II śniadanie : Żurawina suszona.

Obiad : Krem z marchewki z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pierogi ruskie polane masłem i cebulką (1,3,7).
Sok owocowy 100 %.

Podwieczorek : Jogurt malinowy własnej produkcji (1,7).
Soczek jabłkowy 100 %.

 

CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, rukola (1,7).
Herbata z cytryna i miodem.

II śniadanie : Orzechy (8).

Obiad : Żurek z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo – pieczarkowym, kasza bulgur, buraczki (1,7).
Sok owocowy 100 %.

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (własnej produkcji), biszkopt bezcukrowy (1,3,7).
Banan.

 

PIĄTEK : I śniadanie : Kajzerka z masłem i serem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Melon.

Obiad : Zupa grochowa z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłek i marchewki (1,3,4,7).
Sok jabłkowy 100 %.

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem i serem żółtym (1,7).
Mus owocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Barszcz z ziemniakami zabielany z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Miruna w ziołach, ziemniaki, mizeria (3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Actimel (7).

 

 

 

 

 

 

do góry