Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-06-11 20:24:45 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
JADŁOSPIS DO KOŃCA CZERWCA (poniżej tydzień po tygodniu)
09. 06.2025 – 13.06.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: parówki z ketchupem, musztardą. Chleb (1) z masłem (7), ogórkiem kiszonym. Kawa z mlekiem (7). Herbatka miętowa
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i warzywami (9). Racuchy (1,3) z sosem jogurtowo – truskawkowym (7). Woda niegazowana
Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem (7), serem żółtym i papryką. Herbatka z miodem i cytryną
WTOREK
I śniadanie: kasza manna na mleku (7) z sokiem malinowym. Chlebek z masłem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: truskawka
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (9). Potrawka z kurczaka z kukurydzą, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym. Bułka paryska (1). Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Wafle ryżowe serkiem almette, szczypiorkiem. Mleko
ŚRODA
I śniadanie: chlebek (1) z masłem (1), pasztetem pieczonym, pomidorem i szczypiorkiem. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: arbuz
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (9). Pierogi z serem (1,3,7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Hot – dogi z ketchupem. Herbatka z miodem i cytryną
CZWARTEK
I śniadanie: Chałka masłem (7) z miodem . Mleko. (7)
II śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa fasolowa z warzywami (9). Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, ogórek kiszony . Sok jabłkowy 100%
Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami,Herbatka z miodem i cytryną
PIĄTEK
I śniadanie: Jajecznica (3) ze szczypiorkiem. Bułka z masłem (7). Kawa z mlekiem (7), Herbatka owocowa
II śniadanie: nektarynka
Obiad: Zupa fasolowa z warzywami (9)l. Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, ogórek kiszony . Sok jabłkowy 100%
Podwieczorek: Kubuś mus bananowo – jabłkowy. Pieczywo chrupkie. Herbatka z miodem i cytryną
PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), serem żółtym (7), ogórkiem zielonym. Mleko (7)
II śniadanie: orzechy nerkowca
Obiad :Kapuśniak z warzywami (9), Makaron z twarogiem, (7) masłem(7), miodem, Woda niegazowana z pomarańczą i cytryną
Podwieczorek : Parówki w cieście francuskim z ketchupem (3) Pomidorki koktajlowe, Herbatka
WTOREK
I śniadanie: owsianka na mleku (7). Chlebek z masłem (7). Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: melon
Obiad:Krupnik z warzywami (9), Pałki z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z koperkiem (7), Kompot śliwkowy
Podwieczorek: Wafle ryżowe, soczek pomarańczowy 100%
ŚRODA
I śniadanie: pasta z szynki z serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kukurydzą, papryką czerwoną. Bułka grahamka z masełkiem (7). Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: ananas
Obiad : krem z białych warzyw (9), Łazanki z kiełbasą (1), Sok jabłkowy 100%
Podwieczorek: Koktajl borówkowo – truskawkowy (7).
Herbatka z miodem i cytryną
BOŻE CIAŁO – placówka nieczynna
PIĄTEK:
23.06.2025 – 27.06.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7) szynką, papryką czerwoną. Mleko (7)
II śniadanie: jabłko
Obiad: krem ziemniaczany (9, pierogi z truskawkami, masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Bułka z masłem ogórkiem (7). Herbatka
WTOREK
I śniadanie: Płatki z miodem i mlekiem (7). Chlebek z masłem. Herbatka owocowa.
II śniadanie: melon
Podwieczorek: rosół z makaronem. Gulasz z kaszą, surówka z kapusty kiszonej z marchewką
Podwieczorek: Mueslii (7) z truskawkami, płatkami owsianymi i słonecznikiem. Pieczywo chrupkie. Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z musztardą i ketchupem. Chlebek z masłem (7) i pomidorem. Kawa z mlekiem (7). Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: gruszka
Obiad: Żurek z kiełbasą (1,9). Naleśniki z serem i polewą owocową. Woda niegazowana
Podwieczorek: Grahamka z szynką, pomidorem. Herbatka z miodem i cytryną
CZWARTEK
I śniadanie: Bułka z almette (7) i szczypiorkiem. Kawa z mlekiem. Herbatka owocowa.
II śniadanie: arbuz
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (9). Spaghetti z mięsem mielonym i serem (7). Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Kołaczyk z budyniem (7), truskawki. Mleko (7)
PIĄTEK
I śniadanie: Pasta z tuńczyka z groszkiem, ogórkiem kiszonym, papryką, serem żółtym (7). Chlebek z masłem (7) Herbatka owocowa.
II śniadanie: mix owoców
Podwieczorek: Zupa pomidorowa z makaronem i warzywami (9). Sznycel warzywny, ziemniaki, ogórek kiszony. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Actimel, arbuz (7). Herbatka
P
P
P