Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-06-11 20:24:45
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 JADŁOSPIS DO KOŃCA CZERWCA (poniżej tydzień po tygodniu)

09. 06.2025 – 13.06.2025

PONIEDZIAŁEK  

I śniadanie: parówki z ketchupem, musztardą. Chleb (1) z masłem (7), ogórkiem kiszonym. Kawa z mlekiem (7). Herbatka miętowa

II śniadanie:  gruszka

Obiad: Zupa pomidorowa  z makaronem i  warzywami (9). Racuchy (1,3) z sosem jogurtowo – truskawkowym (7). Woda niegazowana          

Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem (7), serem żółtym i papryką. Herbatka z miodem i cytryną

 

 

WTOREK

 

I śniadanie: kasza manna na mleku (7) z sokiem malinowym. Chlebek z masłem (7). Herbatka owocowa

II śniadanie:  truskawka

Obiad: Zupa jarzynowa   z warzywami (9). Potrawka z kurczaka z kukurydzą, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym. Bułka paryska (1). Kompot wieloowocowy 

Podwieczorek: Wafle ryżowe serkiem almette,  szczypiorkiem. Mleko

 

ŚRODA

I śniadanie: chlebek (1) z masłem  (1), pasztetem pieczonym, pomidorem i szczypiorkiem. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)

II śniadanie:  arbuz

Obiad: Rosół   z  makaronem i warzywami (9). Pierogi z serem  (1,3,7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytrynką        

Podwieczorek: Hot – dogi z ketchupem. Herbatka z  miodem i cytryną

 

CZWARTEK        

I śniadanie: Chałka masłem (7) z miodem . Mleko. (7)

II śniadanie:  jabłko

Obiad: Zupa fasolowa  z warzywami (9). Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, ogórek kiszony . Sok jabłkowy 100% 

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami,Herbatka z  miodem i cytryną

PIĄTEK

 

I śniadanie: Jajecznica (3) ze szczypiorkiem. Bułka z masłem (7). Kawa z mlekiem (7), Herbatka owocowa

II śniadanie:  nektarynka

Obiad: Zupa fasolowa  z warzywami (9)l. Pulpety w sosie pomidorowym, kasza, ogórek kiszony . Sok jabłkowy 100% 

Podwieczorek: Kubuś mus bananowo – jabłkowy. Pieczywo chrupkie. Herbatka z  miodem i cytryną

 

 

  1. 06.2025 – 20.06.2025

PONIEDZIAŁEK   I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), serem żółtym (7), ogórkiem zielonym. Mleko (7)

II śniadanie:  orzechy nerkowca

Obiad :Kapuśniak z warzywami  (9),  Makaron z twarogiem, (7) masłem(7), miodem, Woda niegazowana z pomarańczą i cytryną

Podwieczorek :  Parówki w cieście francuskim z ketchupem (3) Pomidorki koktajlowe, Herbatka

WTOREK

I śniadanie:  owsianka na mleku  (7). Chlebek z masłem (7). Herbatka z miodem i cytryną

II śniadanie: melon    

Obiad:Krupnik z warzywami  (9),          Pałki z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z koperkiem (7), Kompot śliwkowy       

Podwieczorek:   Wafle ryżowe, soczek pomarańczowy 100%

ŚRODA

I śniadanie: pasta z szynki z  serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kukurydzą, papryką czerwoną.  Bułka grahamka  z masełkiem  (7). Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem (7)

II śniadanie: ananas   

Obiad : krem z białych warzyw (9), Łazanki z kiełbasą (1),      Sok jabłkowy 100%

 Podwieczorek:  Koktajl borówkowo – truskawkowy (7).

Herbatka z miodem i cytryną

 

BOŻE CIAŁO – placówka nieczynna

PIĄTEK:

 

 

23.06.2025 – 27.06.2025

PONIEDZIAŁEK  

 I śniadanie: Chlebek (1) z  masłem (7) szynką, papryką czerwoną. Mleko (7)

II śniadanie:  jabłko

Obiad: krem ziemniaczany (9, pierogi z truskawkami, masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytryną

Podwieczorek: Bułka z masłem ogórkiem (7). Herbatka

 

WTOREK

 

I śniadanie: Płatki z  miodem i mlekiem (7). Chlebek z masłem.  Herbatka owocowa.

II śniadanie:  melon

Podwieczorek: rosół z makaronem. Gulasz z kaszą, surówka z kapusty kiszonej z marchewką

Podwieczorek: Mueslii  (7) z truskawkami, płatkami owsianymi i słonecznikiem. Pieczywo chrupkie. Herbatka

 

ŚRODA

I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z musztardą i ketchupem. Chlebek z masłem (7) i pomidorem.  Kawa z mlekiem (7). Herbatka z miodem i cytryną

II śniadanie: gruszka

Obiad: Żurek z kiełbasą (1,9). Naleśniki z serem i polewą owocową. Woda niegazowana   

Podwieczorek: Grahamka z szynką, pomidorem. Herbatka z miodem i cytryną

 

CZWARTEK        

I śniadanie: Bułka z almette (7) i szczypiorkiem. Kawa z mlekiem. Herbatka owocowa.

II śniadanie: arbuz

Obiad: Zupa grochowa  z warzywami (9). Spaghetti z mięsem mielonym i serem (7). Woda niegazowana z cytryną    

Podwieczorek:  Kołaczyk z budyniem (7), truskawki. Mleko (7)

PIĄTEK

I śniadanie: Pasta z tuńczyka z groszkiem, ogórkiem kiszonym, papryką, serem żółtym (7). Chlebek z masłem (7) Herbatka owocowa.

II śniadanie:  mix owoców

Podwieczorek: Zupa pomidorowa z makaronem i warzywami (9). Sznycel warzywny, ziemniaki,  ogórek kiszony. Woda niegazowana z cytryną     

Podwieczorek:   Actimel, arbuz (7). Herbatka

P

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

P

 
   

 

 

 

 

P

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij