Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-05-11 10:35:03 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis 2 tygodnie
12.05.2025 – 16.05.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Bułka paryska z masłem (7), serem żółtym (7) i ogórkiem zielonym. Mleko. (7)
II śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa ogórkowa z warzywami (9). Makaron z musem truskawkowym, serem (7)m masłem (7) i miodem. Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Hot dogi z kiełbaską i ketchupem. Marchewka. Herbatka z miodem i cytryną
WTOREK
I śniadanie: Płatki z mlekiem (7). Chlebek z masłem (7), papryką. Herbatka owocowa
II śniadanie: ogórek zielony
Obiad: Krem z białych warzyw z grzankami (9). Pałki z kurczaka, ziemniaki, mizeria (7). Kompot owocowy
Podwieczorek: Owoce w gorzkiej czekoladzie. Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą . Chlebem graham z masłem (7). Kawa z mlekiem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: truskawki
Obiad: Zupa koperkowa zabielana (7). Risotto z kruczka z warzywami (cukinią, papryką czerwoną, kukurydzą.) Woda niegazowana
Podwieczorek: Budyń z musem owocowym (7). Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Chałka z masłem (7). Kakao (7)
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Rosół z ciastem lanym. Spaghetti z mięsem mielonym i serem żółtym (7). Kompot
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe własnej produkcji (1,3).Mleko
PIĄTEK
I śniadanie: Kajzerka z masłem (7) pastą jajeczną, szczypiorkiem. Herbatka z miodem i cytryną Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa fasolowa z warzywami. Sznycel z ryby (1,3), kasza, marchewka z jabłkiem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Jogurt bananowy (7). Herbatka
19.05.2025 – 23.05.2025
PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Chleb z masłem (7), szynką (7) i papryką czerwoną. Mleko. (7)
II śniadanie: melon
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami (9). Pierogi z truskawkami (1,3), masłem (7), miodem. Woda niegazowana
Podwieczorek: Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem żółtym i ketchupem. Pomidorki koktajlowe. Herbatka z miodem i cytryną
WTOREK wycieczka
I śniadanie: Chleb z masłem (7) i miodem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko
SUCHY PROWIANT:
Podwieczorek: Chlebek bananowy własnej produkcji (1,3). Kompot owocowy
ŚRODA
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), jajkiem, sałatą zieloną, szczypiorkiem Mleko. Herbatka II śniadanie: arbuz
Obiad: Krupnik z warzywami (9). Łazanki z kiełbasą. Woda niegazowana Podwieczorek: Serek straciatella z gorzką czekoladą i borówkami (7). Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Jogurcik truskawkowy własnej produkcji (7) . Chałka z masłem. Herbatka.
II śniadanie: arbuz
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (1,3,9). Rolada, ziemniaki, surówka colesław z młodej kapusty. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Actimel, pomarańcza
PIĄTEK
I śniadanie: Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, serem żółtym i kukurydzą. Bułka z masłem (7). Kawa z mlekiem (7), herbatka
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa grochowa z warzywami. Paluszki rybne, kasza, mizeria. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Banan, wafle ryżowe. Herbatka
P