Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-05-11 10:35:03
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis 2 tygodnie

 12.05.2025 – 16.05.2025

PONIEDZIAŁEK  

I śniadanie: Bułka paryska z masłem (7), serem żółtym (7) i ogórkiem zielonym. Mleko. (7)

II śniadanie:  jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa  z warzywami (9). Makaron z musem truskawkowym, serem (7)m masłem (7) i miodem. Woda niegazowana z cytrynką     

Podwieczorek: Hot dogi z kiełbaską i ketchupem. Marchewka. Herbatka z  miodem i cytryną

 

 

WTOREK

I śniadanie: Płatki z mlekiem (7). Chlebek z masłem (7), papryką. Herbatka owocowa

II śniadanie: ogórek zielony         

Obiad: Krem z białych warzyw z grzankami (9). Pałki z kurczaka, ziemniaki, mizeria (7). Kompot owocowy              

Podwieczorek: Owoce w gorzkiej czekoladzie. Herbatka

 

ŚRODA

I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą . Chlebem graham z masłem (7). Kawa z mlekiem. Herbatka z miodem i cytryną

II śniadanie: truskawki        

Obiad: Zupa koperkowa zabielana  (7). Risotto z kruczka  z  warzywami (cukinią, papryką czerwoną, kukurydzą.) Woda niegazowana     

Podwieczorek: Budyń z musem owocowym (7). Herbatka 

 

CZWARTEK        

I śniadanie: Chałka z masłem (7). Kakao (7)

II śniadanie: mix owoców   

Obiad: Rosół z ciastem lanym. Spaghetti z mięsem mielonym i serem żółtym (7). Kompot   

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe własnej produkcji (1,3).Mleko

 

PIĄTEK

I śniadanie: Kajzerka z masłem (7) pastą jajeczną, szczypiorkiem.  Herbatka z miodem i cytryną Kawa z mlekiem (7)

II śniadanie: gruszka  

Obiad: Zupa fasolowa z warzywami. Sznycel z ryby (1,3), kasza, marchewka z jabłkiem. Woda niegazowana z cytryną

Podwieczorek: Jogurt bananowy (7). Herbatka

 

19.05.2025 – 23.05.2025

PONIEDZIAŁEK   I śniadanie: Chleb z masłem (7), szynką (7) i papryką czerwoną. Mleko. (7)

II śniadanie:  melon

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami (9). Pierogi z truskawkami (1,3), masłem (7), miodem. Woda niegazowana      

Podwieczorek: Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem żółtym i ketchupem. Pomidorki koktajlowe. Herbatka z  miodem i cytryną

 

 

WTOREK wycieczka

I śniadanie: Chleb z masłem (7) i miodem. Herbatka z miodem i cytryną

II śniadanie: jabłko     

SUCHY PROWIANT:

  • BUŁKA Z SEREM ŻÓŁTYM
  • KUBUŚ WATTER
  • Zupa z zielonego groszku (9)

Podwieczorek: Chlebek bananowy własnej produkcji (1,3). Kompot owocowy

 

ŚRODA

I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), jajkiem, sałatą zieloną, szczypiorkiem Mleko. Herbatka  II śniadanie: arbuz      

Obiad: Krupnik z warzywami (9). Łazanki z kiełbasą. Woda niegazowana Podwieczorek:        Serek straciatella z gorzką czekoladą i borówkami  (7). Herbatka  

 

CZWARTEK        

I śniadanie: Jogurcik truskawkowy własnej produkcji (7) . Chałka z masłem. Herbatka.

II śniadanie: arbuz     

Obiad: Rosół z makaronem i warzywami  (1,3,9). Rolada, ziemniaki, surówka colesław z młodej kapusty. Kompot wieloowocowy         

Podwieczorek: Actimel, pomarańcza 

PIĄTEK

I śniadanie: Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, serem żółtym i kukurydzą. Bułka z masłem (7). Kawa z mlekiem (7), herbatka

II śniadanie: gruszka  

Obiad: Zupa grochowa  z warzywami. Paluszki rybne, kasza, mizeria. Woda niegazowana z cytryną     

Podwieczorek: Banan, wafle ryżowe. Herbatka 

P

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij