Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-04-22 07:37:25
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis

21.04.2025 – 25.04.2025

PONIEDZIAŁEK
Poniedziałek wielkanocny – placówka nieczynna

WTOREK
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z ketchupem.
Chlebek z masłem (7), pomidorem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko
Obiad: Krem ziemniaczany z warzywami (9). Makaron z twarogiem (7), masłem, miodem (7). Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Kanapka z masłem (7)serem żółtym (7) i pomidorem. Herbatka

ŚRODA

I śniadanie: Muesli z płatkami owsianymi, słonecznikiem, truskawkami, kokosem . Chlebek z masłem (7) Herbatka owocowa
II śniadanie: gruszka • Rosół z makaronem
Obiad: Klopsy (3), ziemniaki, buraczki. Kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy z miodem i orzechami (8). Pieczywo chrupkie . Herbatka

CZWARTEK
I śniadanie: Bułka maślana z masłem (7). Kakako (7)
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Barszcz czerwony. Potrawka z kurczaka z kukurydzą, ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną. Kasza bulgur. Woda niegazowana
Podwieczorek: Budyń waniliowy z malinami (7)Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Chleb (1) z masłem filetem z makreli w pomidorach.
Herbatka owocowa, kawa z mlekiem
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa ogórkowa z warzywami. Jajko sadzone, ziemniaki, brokuł gotowany na parze z sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pomarańcza, Jogurt naturalny
\PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij