Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-04-22 07:37:25 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
21.04.2025 – 25.04.2025
PONIEDZIAŁEK
Poniedziałek wielkanocny – placówka nieczynna
WTOREK
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z ketchupem.
Chlebek z masłem (7), pomidorem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko
Obiad: Krem ziemniaczany z warzywami (9). Makaron z twarogiem (7), masłem, miodem (7). Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Kanapka z masłem (7)serem żółtym (7) i pomidorem. Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Muesli z płatkami owsianymi, słonecznikiem, truskawkami, kokosem . Chlebek z masłem (7) Herbatka owocowa
II śniadanie: gruszka • Rosół z makaronem
Obiad: Klopsy (3), ziemniaki, buraczki. Kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy z miodem i orzechami (8). Pieczywo chrupkie . Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Bułka maślana z masłem (7). Kakako (7)
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Barszcz czerwony. Potrawka z kurczaka z kukurydzą, ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną. Kasza bulgur. Woda niegazowana
Podwieczorek: Budyń waniliowy z malinami (7)Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Chleb (1) z masłem filetem z makreli w pomidorach.
Herbatka owocowa, kawa z mlekiem
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa ogórkowa z warzywami. Jajko sadzone, ziemniaki, brokuł gotowany na parze z sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pomarańcza, Jogurt naturalny
\PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: