Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-04-12 14:51:16 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
14.04.2025 – 18.04.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Kanapka (1) z masłem (7)szynką, papryką. Herbatka z miodem i cytryną . Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: jabłko
Podwieczorek: Rosół z makaronem (7,1,9) .Naleśniki (1,3,7) z powidłami. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Kajzerka(1) z masłem (7), almette (7), rzodkiewką. Herbatka
WTOREK
I śniadanie: płatki z mlekiem (7). Chlebek z masłem, pomidorem Herbatka owocowa
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa fasolowa. Filet z kurczaka w sosie śmietanowo- pieczarkowym. Kasza bulgu. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa. Herbatka
ŚRODA
Śniadanie wielkanocne: biała kiełbaska, jajko ze szczypiorkiem w sosie majonezowo – jogurtowym (7). Chlebek z ogórkiem zielonym. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: banan. Żurek z ziemniaki (1,9). Sznycel warzywny z ryżem. Mizeria (7) . Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Babeczki cytrynowe (1,3,7). Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Chałka (1) z masłem (7). Kakao (7)
II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (9,7). Pałki z kurczaka, ziemniaki , buraczki. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Banan w gorzkiej czekoladzie.Mleko (7)
PIĄTEK
I śniadanie: Pasta z tuńczyka z groszkiem, kukurydzą, ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, majonezem (7). Bułka z masłem (7). Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Barszcz czerwony zabielany (9,7). Jajko w sosie koperkowym (7), kasza bulgur. ogórek kiszony
Podwieczorek: Galaretka truskawkowa. Herbatka
\PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: