Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-04-06 12:38:01
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis
07.04.2025 – 11.04.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: jajecznica (3) ze szczypiorkiem. Chlebek z masłem (7). Kawa z mlekiem (7), herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko
Obiad: Krem ziemniaczany z warzywami. Pierogi z serem (7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Tortilla z serkiem almette, roszpunką, szynką i papryką.
Herbatka


WTOREK

I śniadanie: kasza manna na mleku (7) z sokiem malinowym. Chleb z masłem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: pomarańcza

Obiad: Krupnik z warzywami. Łazanki z kiełbasą. Kompot owocowy Podwieczorek: Budyń czekoladowy (7). Herbatka

ŚRODA
I śniadanie: kiełbaski na gorąco. Chlebek z masełkiem (7), ogórkiem zielonym Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa jarzynowa z grzankami. Knedle ze śliwką, masłem, miodem. Woda niegazowana z pomarańcza
Podwieczorek: Pomarańcza, pieczywo chrupkie. Herbatka

CZWARTEK
I śniadanie: bułka z serem żółtym (7), pomidorem. Mleko.
II śniadanie: melon
Obiad: Zupa brokułowa z warzywami (7,9). Pulpety w sosie pomidorowym. Kasza, ogórek kiszony. Kompot owocowy
Podwieczorek: Kisiel owocowy. Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Kanapka z jajkiem (3), sałatą, majonezem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa grochowa z warzywami. Miruna w ziołach, ziemniaki, sałata lodowa z ogórkiem zielonym, pomidorem, kukurydzą. Woda niegazowana z cytryną Podwieczorek: Jogurt truskawkowy (7). Herbatka
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij