Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-03-29 11:02:04 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
31.03.2025 – 04. 04.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Kanapka (1) z masłem (7), szynką, rzodkiewką i sałatą. Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem
II śniadanie: jabłko
Obiad: Krem z zielonego groszku z grzankami (1,9). Ryż na mleku z jabłkiem (7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Pizzerinki z ciasta francuskiego z serem żółtym (7) i ketchupem. Herbatka
WTOREK
I śniadanie: Owsianka na mleku z sosem malinowym (7) Chlebek (1) z masłem (7). Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (1,9). Spaghetti bolognesse z serem (7). Kompot owocowy
pOdwieczorek: Deser straciatella własnej produkcji (7) . Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3,7). Bułka z masłem (7) Herbatka owocowa
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (1,9). Makaron w sosie brokułowo – serowym (7)/ Woda niegazowana z pomarańcza
Podwieczorek: Chałka z miodem/ Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: rogal z masełkiem (7) i powidłami. Mleko (7)
II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami (1,9)
Kotlet drobiowych w płatkach kukurydzianych (1,7), ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej z kopekriem. Kompot owocowy
Podwieczorek: Płatki z mlekiem (7). Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Twarożek ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki (7). Chlebek z masłem. Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: banan
Obiad: Zupa fasolowa z warzywami Sznycel z ryby (1,3), kasza, marchewka z groszkiem .Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Drożdżówka z serem (1,7)
P