Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-03-23 18:45:33 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
24.03.2025-28.03.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Kanapka (1) z masłem (7), szynką, pomidorem. Kawa z mlekiem (7). Herbatka owocowa II śniadanie: jabłko
Obiad: Zupa brokułowa z ryżem (1,9) i warzywami . Makaron z twarogiem (7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z pomarańcza
Podwieczorek: Wafle ryżowe z powidłami. Mleko
WTOREK
I śniadanie: Kasza manna na mleku z sosem malinowym (7) Chlebek (1) z masłem (7). Herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Zupa ogórkowa z warzywami (1,9). Potrawka z kurczaka z kukurydzą, groszkiem, ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną. Kasza bulgur. Kompot owocowy
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (1,3,7). Mleko
ŚRODA
I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7), almette, roszpunką. Kawa z mlekiem (7), Herbatka owocowa.
II śniadanie: ananas
Obiad: Krupnik z warzywami (1,9). Bigos z kiełbasą, bułka paryska. Woda niegazowana z pomarańcza i cytryną
Podwieczorek: Koktajl bananowo – szpinakowy (7). Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7). Kakao
II śniadanie: gruszka
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (1,9). Klopsy, ziemniaki, buraczki. Kompot owocowy
Podwieczorek: Galaretka z malinami . Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7). Pasta z tuńczyka z serem żółtym, groszkiem zielonym, ogórkiem kiszonym. Kawa z mlekiem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (1,9). Pierogi ruskie z masłem (7) i cebulką. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Bagietka czosnkowa z koperkiem. Herbatka
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: