Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-03-09 17:34:02 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
10.03.2025-14.03.2025
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), serem żółtym (7), pomidorem. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,9). Ryż na mleku z musem truskawkowym . Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Parówki w cieście francuskim z ketchupem. Herbatka
WTOREK
I śniadanie: Bułka maślana (1) z masłem (7). Mleko.
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą i warzywami (1,9). Pierogi z mięsem, cebulką i masłem (7). Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kanapka z miodem (1,7). Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Kanapka (1) z masłem (7), jajkiem, majonezem (7), szczypiorkiem. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: banan
Obiad: Barszcz czerwony z warzywami (1,9). Makaron z sosem pomidorowym i brokułami . Woda niegazowana z pomarańcza
Podwieczorek: Budyń waniliowy (7). Herbatka
CZWARTEK
I śniadanie: Owsianka na mleku z bananem (7). Chlebek (1) z masłem (7). Herbatka owocowa.
II śniadanie: owoc
Obiad: Rosół z makaronem (7) i warzywami (1,9). Kotlet panierowany (1,3), ziemniaki, buraczki. Kompot owocowy
Podwieczorek: Babeczki czekoladowe własnej produkcji (1,3,7). Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7), filetem z makreli w pomidorach. Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem. (7)
II śniadanie: orzechy nerkowca
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (1,9). Miruna w ziołach, kasza mniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem. Woda niegazowana
Podwieczorek: Pomarańcza, wafle ryżowe. Herbatka
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: