Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2025-02-03 18:57:10 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
03.02.25
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Pasta z szynki z serem żółtym, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kukurydzą (7) Chlebek (1) z masłem (7) Herbatka z miodem i cytryną.
II śniadanie: mandarynka
Obiad: Zupa (1,9 ) brokułowa z kaszą. Racuchy (1,3,7 )z sosem jogurtowo – owocowym . Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek Bułlka wrocławska (1) z serem żółtym (7), ogórkiem zielonym. Herbatka
WTOREK
I śniadanie: płatki czekoladowe z mlekiem. (7). Chlebek (1) z masełkiem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: jabłko
Obiad: Rosół z makaronem (1,9) Potrawka z kurczaka z kaszą bulgur i warzywami
Kompot owocowy
Podwieczorek Budyń waniliowy z malinami (7). Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Bułka grahamka z roszpunką serem żółtym, (7) szczypiorkiem i jajkiem (3).
Herbatka z miodem i cytryną II śniadanie: gruszka
Obiad Krem ziemniaczny (1,9) Bigos z kiełbasą. Bułka paryska (1)
Woda niegazowana z pomarańczą
Podwiec zorek Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem własnej produkcji .
Mleko (7)
CZWARTEK
I śniadanie: Twarożek(7) z miodem. Chałka z masłem (7). Mleko.
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Zupa (1,9) jarzynowa Penne z cukinią, kurczakiem, serem
• Kompot owocowy
Podwieczorek Babka cytrynowa własnej produkcji (1,3,7)
• Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), filetem z mareli w pomidorach . Herbatka z miodem i cytryną. Kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa (1,9)grochowa z warzywami
• Sznycel warzywny, ziemniaki, brokuły w sosie czosnkowym (7)
• Woda niegazowana z cytryną,pomarańczą
Podwieczorek Jogurt naturalny (7). Banan.
• Herbatka owocowa
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: