Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-01-03 11:20:11
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

06.01.2025 - 10.01.2025
PONIEDZIAŁEK ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI – PLACÓWKA NIECZYNNA

WTOREK
I śniadanie: Chlebek (1) z masłem (7), szynką, sałatą zieloną i pomidorem. Kawa z mlekiem, herbatka z miodem i cytryną II śniadanie: gruszka
Obiad: Krem ziemniaczany z warzywami. Ryż na mleku (7) z jabłkiem, masłem, miodem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Bułka zapiekana z serem żółtym (7), ketchupem. Rzodkiewka. Herbatka owocowa

ŚRODA
I śniadanie:. Owsianka na mleku (7) z bananami. Chlebek z masłem (7), herbatka owocowa II śniadanie: jabłko
Obiad: Rosół z makaronem z warzywami (9). Potrawka z kurczaka z warzywami (groszkiem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i papryką czerwoną). Bułka paryska. Kompot owocowy
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (7). Herbatka owocowa

CZWARTEK
I śniadanie: Chałka z masłem (7), powidłami. Kakao (7).
II śniadanie: kaki
Obiad: Zupa brokułowa z warzywami (9). Spaghetti z mięsem mielonym, serem żółtym (7). Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Budyń waniliowy z malinami (7).Herbatka owocowa
PIĄTEK
I śniadanie: Bułka z masłem, serkiem almette (7), szczypiorkiem. Herbatka. Kawa z mlekiem
II śniadanie: mandarynka
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (9,1). Sznycel z ryby (3,1), ziemniaki, kapusta pekińska z koperkiem . Kompot owocowy
Podwieczorek: Wafle ryżowe, banan. Herbatka owocowa
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij