Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2024-12-14 09:11:02
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

16.12-20.12.2024

PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: Chlebek z masłem (1) z masłem (7), pomidorem , parówki z ketchupem i musztardą. Herbata mietowa, kawa z mlekiem (7)

II śniadanie: melon

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(1) i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Naleśniki z twarogiem i powidłami (1,3, 4, 7) Woda z cytryną i pomarańczą
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, jogurt naturalny , banan.Herbata owocowa

WTOREK: I śniadanie: Owsianka z bananem (1,7) chlebek z masłem (7) i szczypiorkiem. Herbatka owocowa
II śniadanie: mandarynka
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami
Spagetti Bolonesse z mięsem mielonym i serem żółtym. Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt straciatella własnej produkcji( 7) . Herbatka owocowa

ŚRODA: I śniadanie : Chlebek z masłem (1,) szynką , papryką i ogórkiem. Kawa z mlekiem(7) herbatka z miodem i cytrynką.

II śniadanie: pomarańcza

Obiad: Zupa grochowa z warzywami (9)
Makaron z sosem serowo-brokułowym (1,7) Woda niegazowana z pomarańczą i cytryną

Podwieczorek: Galaretka truskawkowa ,wafle ryżowe. Herbatka Owocowa

CZWARTEK:I śniadanie: Bułka z masłem(7) i miodem. Mleko (7)
II śniadanie kiwi
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (9,1,3)
Gulasz, kasza bulgur, ogórek kiszony
Woda niegazowana z cytryna i pomarańcza.
Podwieczorek: Koktajl bananowo-szpinakowy (7)
PIĄTEK: I śniadanie: Chlebek z masłem (7) serem żółtym i ogórkiem. Kawa z mlekiem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: banan
Obiad: Barszcz czerwony
Ryba Miruna panierowana ,ziemniaki kapusta zasmażana.
Kompot

Podwieczorek: Piernik Świąteczny własnej produkcji. Herbatka Owocowa.
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij