Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-12-14 09:11:02 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
16.12-20.12.2024
PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: Chlebek z masłem (1) z masłem (7), pomidorem , parówki z ketchupem i musztardą. Herbata mietowa, kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: melon
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(1) i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Naleśniki z twarogiem i powidłami (1,3, 4, 7) Woda z cytryną i pomarańczą
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, jogurt naturalny , banan.Herbata owocowa
WTOREK: I śniadanie: Owsianka z bananem (1,7) chlebek z masłem (7) i szczypiorkiem. Herbatka owocowa
II śniadanie: mandarynka
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami
Spagetti Bolonesse z mięsem mielonym i serem żółtym. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jogurt straciatella własnej produkcji( 7) . Herbatka owocowa
ŚRODA: I śniadanie : Chlebek z masłem (1,) szynką , papryką i ogórkiem. Kawa z mlekiem(7) herbatka z miodem i cytrynką.
II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (9)
Makaron z sosem serowo-brokułowym (1,7) Woda niegazowana z pomarańczą i cytryną
Podwieczorek: Galaretka truskawkowa ,wafle ryżowe. Herbatka Owocowa
CZWARTEK:I śniadanie: Bułka z masłem(7) i miodem. Mleko (7)
II śniadanie kiwi
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (9,1,3)
Gulasz, kasza bulgur, ogórek kiszony
Woda niegazowana z cytryna i pomarańcza.
Podwieczorek: Koktajl bananowo-szpinakowy (7)
PIĄTEK: I śniadanie: Chlebek z masłem (7) serem żółtym i ogórkiem. Kawa z mlekiem (7). Herbatka owocowa
II śniadanie: banan
Obiad: Barszcz czerwony
Ryba Miruna panierowana ,ziemniaki kapusta zasmażana.
Kompot
Podwieczorek: Piernik Świąteczny własnej produkcji. Herbatka Owocowa.
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: