Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2020-03-08 15:11:53
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 9 do 13 marca 2020r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: pieczywo mieszane (1), z masłem, polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym. Herbata owocowa, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana.
Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki, selera z majonezem, chrzanem. Woda z cytryną. Bułka zapiekaza  z serem, ketchup, herbata.
Wtorek I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem,  filetem z makreli w oleju, z serem żółtym, cebulką, ogórkiem kiszonym groszkiem, majonezem. Kawa z mlekiem (6), herbata z cytryną.
II śniadanie: śliwka suszona, woda niegazowana.
Rosół z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z kaszą jęczmienną.Potrawka z kurczaka, makaron, papryka, cebula, pomidory. Kompot wieloowocowy. Jabłko, herbata.
Środa I śniadanie: Rogal (1) z masłem (6). Kakao (6), herbata miętowa.
II śniadanie: rodzynki,  woda niegazowana.
Zupa pieczarkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Spaghetti z sosem serowym.Kompot wieloowocowy. Banan, herbata.
Czwartek I śniadanie: Bułka kajzerka (1) z masłem (6), sałatą, rzodkiewką,herbata owocowa,  mleko (6).
II śniadanie: banan, woda niegazowana.
Rosół z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z makaronem gwiazdki. Pałki z kurczaka, kasza bulgur, sałata lodowa, ogórek, papryka, kukurydza, pomidor. Kompot wieloowocowy. Jogurt naturalny z płatkami czekoladowymi, herbata.
Piątek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), serkiem Almette, pomidor. Herbata owocowa, kawa z mlekiem.
II sniadanie: morela suszona, woda niegazowana.
Zupa z zielonej soczewicy z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Miruna panierowana, ziemniaki puree, brokuł na parze. Kompot wieloowocowy. Baton zbożowy, suszona żurawina, herbata.

 

Drukuj
Zamknij