Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-11-03 12:43:39 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
04.11 - 08 .11.2024
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie Kiełbaski na gorąco z ketchupem, musztardą. Chleb (1) z masłem (7), ogórkiem zielonym Kawa z mlekiem (7). Herbatka malinowa II śniadanie: żurawina, marchewka
Obiad: Zupa kalafiorowa z koperkiem (7,9). Makaron pełnoziarnisty z twarogiem (7), masłem (7), miodem. Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Mini pizzerinki (1) z sosem pomidorowym, szynką, serem, pomidorkami koktajlowymi. Herbatka owocowa
WTOREK
I śniadanie: Chleb (1) z masłem (7),miodem. Mleko. Herbatka miętowa.
II śniadanie: melon
Obiad: Rosół z makaronem (1,9). Kotlet drobiowy (3,1), ziemniaki, buraczki. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Koktajl bananowo –szpikanowy (7)
ŚRODA
I śniadanie: Bułka grahamka z masłem (7), szynką,. Roszpunką, pomidorem, zieloną cebulką, Kawa z mlekiem. (7) Herbatka mandarynkowa z limonką
II śniadanie: mandarynka, pomarańcza
Obiad: Krem z zielonego groszku (1,9). Placki ziemniaczane (3,1) z ketchupem . Woda niegazowana z cytrynką i pomarańczą
Podwieczorek: Kołaczyk z budyniem (1,3,7). Mleko (7)
CZWARTEK
I śniadanie: Owsianka na mleku. Chleb z masłem. Herbatka malinowa.
II śniadanie: Kaki
Obiad: Krem z dyni (9). Bigos z kiełbasą. Kompot owocowy
Podwieczorek: Banan w czekoladzie. Borówki. Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Kanapka (1) z masłem (7) filetem z makreli w pomidorach. Kawa z mlekiem (7). Herbatka z cytryną II śniadanie: jabłko, gruszka
Obiad: Barszcz . Sznycel warzywny, kasza, marchewka z groszkiem. Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Bułka (7)z almette, (7).,kiełkami, rzodkiewką.Sok pomarańczowy
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: