Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-10-20 08:53:08 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
21.10 - 25 .10.2024
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco z ketchupem, musztardą. Chlebek(1) z masłem (7), ogórkiem zielonym. Herbatka z cytryną. Kawa z mlekiem (7).
II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa ogórkowa (1,9). Ryż na mleku (7) z jabłkiem. Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Tosty (1) z serem (7) i ketchupem, herbatka
WTOREK:
I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7), serem żółtym (7), pomidorem. Herbatka miętowa. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: melon
Obiad: Krem jarzynowy z warzywami (1,9). Spaghetti (1) bolognese z mięsem mielonym. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chlebek bananowy własnej produkcji (1,3,7), herbatka
ŚRODA: I śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (7) z szynką, zieloną cebulką i Kawa z mlekiem. (7) Herbatka miętowa. II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa grochowa (1,9). Naleśniki (1,3,7) z twarożkiem (7) i musem owocowym. Woda niegazowana
Podwieczorek: Chlebek żytni z almette i rzodkiewką, herbatka
Czwartek: I śniadanie: Kasza manna na mleku (7) z syropem malinowym. Chleb (1) z masłem (7), Herbatka mandarynkowa z limonką., II śniadanie: mix owoców
Obiad: Zupa pieczarkowa z warzywami (1,9). Gulasz z kaszą, ogórek kiszony (1). Kompot owocowy
Podwieczorek: Actimel (7)
Piątek: I śniadanie: Mueslli z żurawiną, płatkami owsianymi, kokosem i musem owocowym. Chleb z masłem. Herbatka z cytrynką
II śniadanie: słonecznik
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (1,9). Sznycel z ryby (1,3) ziemniaki, sałata zielona z jogurtem (7). Woda niegazowana z pomarańczą i cytrynką
Podwieczorek: Rogaliki francuskie z dżemem truskawkowym własnej produkcji (3). herbatka
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: