Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-09-27 16:05:44 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
30.09 - 04 .10.2022
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie: Kanapki (1) z masłem (7), cebulką zieloną. Kiełbaski cielęce z ketchupem, musztardą. Bawarka (7)
II śniadanie: banan, pomarańcza
Obiad: Zupa jarzynowa (7,9). Racuchy (1,3,7) z sosem jogurtowo (7) – truskawkowym. Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Bułka (1) z masłem (7), serem żółtym (7), ogórkiem zielonym. Herbata owocowa.
WTOREK
I śniadanie: kasza manna na mleku (7). Chleb z masłem (7), rzodkiewką. Herbatka z cytryną
II śniadanie: nektaryna
Obiad: Żurek z kiełbaską (7,9,1). Pierogi z mięsem (1,3). Kompot owocowy
Podwieczorek: „Malinowa chmurka” (7). Herbatka
ŚRODA
I śniadanie: Bułka (1) z masłem (7), szynką, jajkiem (3), roszpunką, papryką czerwoną. Herbatka malinowa.
II śniadanie: śliwka
O BIAD: Barszcz czerwony (1,9,7). Łazanki z kiełbasą. Woda niegazowana
PODWIECZOREK: Koktajl bananowo – szpianakowy (7)
CZWARTEK
I śniadanie: Chałka (1) z masłem, miodem (7) Kakao (7)
II śniadanie: słonecznik
OBIAD: Zupa koperkowa (1,9,7). Klopsy (1,3), ziemniaczki, buraczki . Kompot owocowy
PODWIECZOREK: Szaszłyki owocowe. Herbatka
PIĄTEK
I śniadanie: Sałatka z tuńczyka, fasoli, ogórka kiszonego.(7). Chleb (1) z masłem (7). Herbatka, kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: mix owoców
OBIAD: Krem z kalafiora z grzankami (1,9,7). Makaron (1) w sosie brokułowo – serowym (7). Woda niegazowana z pomarańczą
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z dżemem. Herbatka
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: