Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-09-08 19:19:28 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
09.09 - 13 .09.2022
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: I śniadanie: Kanapki (1) z masłem (7) pasztetem pieczonym, serem żółtym (7), pomidorem, rzodkiewką Bawarka (7) II śniadanie: Arbuz
Obiad: Krem brokułowy z grzankami (1).Makaron pełnoziarnisty z twarogiem (7), masłem, (7) miodem. Woda niegazowana z pomarańczą i cytryną. Podwieczorek Tortilla (1) z serkiem śmietankowym (7), sałatą, szynką, papryką czerwoną.Herbata owocowa.
WTOREK
I śniadanie: Chałka (1) z miodem. Mleko (7). II śniadanie: gruszka Obiad:Rosół z makaronem (1) i warzywami (9 ). Pulpety (3) w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Podwieczorek: Chrupki kukurydziane.Mus kubuś jabłkowo – bananowy
ŚRODA
I śniadanie: Kiełbaski na gorąco. Pieczywo (1) z masłem (8), pomidorem. Herbatka owocowa, kawa z mlekiem. II śniadanie: Jabłko
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana (1,7,9 )Knedle (1,3) ze śliwką. Woda niegazowana z cyrtyną
Podwieczorek: Serek straciatella własnej produkcji (7)Herbatka
CZWARTEK I śniadanie: płatki zbożowe z mlekiem (7). Chleb z masłem. Herbatka z cytryną
II śniadanie: marchewka
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (7,9 ).Pałki z kurczaka, ziemniaki, mizeria (7) Kompot. wieloowocowy •
Podwieczorek: Wafle ryżowe z dżemem truskawkowym. Soczek jabłkowy
PIĄTEK
I śniadanie: Kanapki (1) z jajkiem (3), szczypiorkiem, ogórkiem zielonym . Herbata wieloowocowa
II śniadanie: banan
Obiad: Zupa grochowa (7,9 ).Sznycel z rybki, sos koperkowy(7), warzywa na patelnię. Woda niegazowana
Podwieczorek: Kisiel malinowy własnej produkcji. Herbatniki
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: