Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-05-05 07:08:49 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis na maj
06.05.-10.05.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z musem truskawkowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,3,7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Żurawina.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, ser żółty (1,7). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7, 9). Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i masłem (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Grysik na mleku polany masłem, cynamon (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Krupnik z ziemniakami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Udziec z kurczaka, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Kiwi.
Obiad : Krem z zielonego groszku z grzankami zabielany z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Jajko sadzone, ziemniaki, zielona sałata z sosem jogurtowym (3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pół plecionki z masłem (1,7).
13.05.-17.05.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa wiosenna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pomidor (1,7).
Płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z lanym ciastem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Serek waniliowy własnej produkcji (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, parówki wieprzowe, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Placki ziemniaczane (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu i rzodkiewki, szczypiorek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Kiwi.
Obiad : Barszcz z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9).
Kotlety drobiowe, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel własnej produkcji.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka (kukurydza, ser żółty, ogórek kiszony, cebula) (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty młodej z koperkiem (1,3,47).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kanapka z masłem, serek śmietankowy, czerwona papryka (1,7).
20.05.-24.05.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa wiosenna z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami z masłem i miodem (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z pastą serowo – czosnkową. keczup (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajko, kiełki (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka drobiowa zabielana (piersi z kurczaka, kukurydza, czerwona fasola, ogórek kiszony ), kasza bulgur (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Chałka z masłem (1,7).
Herbata.
ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Knedle ze śliwkami z masłem i miodem (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Jogurt malinowy własnej produkcji (7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Fasolka po bretońsku, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Banan z sosem czekoladowym (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,4,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
27.05.-31.05.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z sosem pomidorowo - ziołowym (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Chleb z masłem, zielony ogórek, owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Klopsy wieprzowe, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, roszponka, czerwona papryka (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z kiełbasą z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Jajko sadzone, ziemniaki, brokuły na parze (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).
CZWARTEK :
BOŻE CIAŁO.
PIĄTEK : I śniadanie: Bułka grahamka z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banany.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z serem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.