Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2024-05-05 07:08:49
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis  na maj

 06.05.-10.05.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z musem truskawkowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,3,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


II śniadanie : Żurawina.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, ser żółty (1,7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).

 

 

ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Gruszka.


Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7, 9). Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i masłem (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Grysik na mleku polany masłem, cynamon (1,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem (1,7).
Kakao (7).


II śniadanie : Banan.


Obiad : Krupnik z ziemniakami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Udziec z kurczaka, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


II śniadanie : Kiwi.

Obiad : Krem z zielonego groszku z grzankami zabielany z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Jajko sadzone, ziemniaki, zielona sałata z sosem jogurtowym (3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Pół plecionki z masłem (1,7).

 

 

13.05.-17.05.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Melon.

Obiad : Zupa wiosenna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pomidor (1,7).
Płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Rosół z lanym ciastem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Serek waniliowy własnej produkcji (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, parówki wieprzowe, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Placki ziemniaczane (1,3).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
Herbata owocowa.


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu i rzodkiewki, szczypiorek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Kiwi.

Obiad : Barszcz z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9).
Kotlety drobiowe, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel własnej produkcji.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka (kukurydza, ser żółty, ogórek kiszony, cebula) (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty młodej z koperkiem (1,3,47).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Kanapka z masłem, serek śmietankowy, czerwona papryka (1,7).

 

20.05.-24.05.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa wiosenna z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami z masłem i miodem (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z pastą serowo – czosnkową. keczup (1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajko, kiełki (1,7).
Herbata owocowa.


II śniadanie : Banan.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka drobiowa zabielana (piersi z kurczaka, kukurydza, czerwona fasola, ogórek kiszony ), kasza bulgur (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Chałka z masłem (1,7).
Herbata.

 


ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


II śniadanie : Ananas.


Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Knedle ze śliwkami z masłem i miodem (1,3,7).
Kompot owocowy.


Podwieczorek : Jogurt malinowy własnej produkcji (7).

 

CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.


II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Fasolka po bretońsku, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Banan z sosem czekoladowym (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Melon.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,4,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).

 

 

27.05.-31.05.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z owocowa.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z sosem pomidorowo - ziołowym (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Chleb z masłem, zielony ogórek, owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Klopsy wieprzowe, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, roszponka, czerwona papryka (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z kiełbasą z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Jajko sadzone, ziemniaki, brokuły na parze (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).



CZWARTEK :
BOŻE CIAŁO.


PIĄTEK : I śniadanie: Bułka grahamka z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banany.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z serem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij