Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2024-03-03 17:11:28
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis  na marzec

04.03.-08.03.2024 r.

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, zielony ogórek (1,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z musem jogurtowo - owocowym (1,3,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Tortilla, serek śmietankowy, mix sałat, szynka, pomidor (1).


WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem (1,7). Kakao (7).

II śniadanie : Pomarańcza.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Gulasz drobiowy zabielany, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt własnej produkcji z owocami mango (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banan.


Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).

 

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, serek śmietankowy, zielony ogórek (1,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Ananas.


Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pieczeń rzymska, ziemniaki, buraczki (1,3.7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa fasolowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Miruna panierowana, ziemniaki, sałata zielona z sosem jogurtowym (1,3,4,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).

 

11.03.-15.03.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka, czerwona papryka (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banan.


Obiad : Zupa brokułowa zabielana (marchew, pietruszka, por, seler
(1,7,9). Naleśniki z dżemem truskawkowym (1,3,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem (1,7).

 

WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek (1,7).
Mleko (7).


II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Rosół z lanym i kluskami z warzywami ( marchew, pietruszka,
por, seler (1,3). Pierogi z mięsem, cebulką i masłem (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Galaretka owocowa.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler 1,9)). Kopytka z masłem i cebulką (1,3,7). Woda niegazowana.

 

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7). Herbata owocowa.


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek (1,3,7). Herbata owocowa.


II śniadanie : Gruszka.


Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Bogracz, bułka paryska (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl bananowy (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, rzodkiewka, zielona cebulka (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Miruna w ziołach, ziemniaki, brokuły z sosem czosnkowym (1,4,7). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3,7).

 

 

18.03.-22.03.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidorki koktajlowe (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Ryż na mleku z jabłkami (7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).

 


WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ser żółty (1,7).
Płatki czekoladowe z mlekiem (1,7). Herbata malinowa.

II śniadanie : Marchewka.

Obiad : Rosół z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler
(1,9). Spaghetti z mięsem wieprzowym, sos pomidorowym, ser żółty (1,3,7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek zielony (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banan.

 


Obiad : Krem z brokułów z grzankami zabielany z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Knedle ze śliwkami z masłem i miodem (1,3,7). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Jogurt jagodowy (własnej produkcji) (7).

 

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka Plecionka z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).


II śniadanie : Mandarynka.


Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Udziec z kurczaka, ziemniaki, mizeria (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka (1,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa fasolowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,7,9)). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, ogórek kiszony (3). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).

 

25.03.-29.03.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco (1,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Rodzynki.


Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,9,7). Makaron z twarogiem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z masłem czosnkowo –
- ziołowym (1,7).

 

WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, grysik na mleku (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Klopsy, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Deser Panna cotta z truskawkami (własnej produkcji) (7).


ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, zielony ogórek, szynka drobiowa (1,7). Herbata owocowa.


II śniadanie : Banan.
Obiad : Krupnik z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Jajko w sosie koperkowym, kasza bulgur, brokuły z sosem
czosnkowym (1,3,7). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Jogurt z owoców leśnych ( własnej produkcji ) (7).

 

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka, ser żółty (1,7). Kakao (7).

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Barszcz z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew,
pietruszka, por, seler (1,7,9). Potrawka z kurczaka zabielana z kaszą bulgur(7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, ser żółty (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Miruna panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (1,3,4,7).Woda niegazowana.


Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij