Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-02-01 19:11:24 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis na cały luty
29.01.-02.02.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, czerwona papryka (1,7).
Herbata z malinowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl bananowo – szpinakowy (7).
WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ogórek zielony, płatki miodowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Gulasz drobiowy zabielany, ziemniaki, buraczki (7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka owocowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, ogórek (1,7).
Herbata żurawinowa.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Chałka z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Krem z kalafiora z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z sosem pomidorowym, ser (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, zielona cebulka (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).
05.02.-09.02.2024 r.
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z owoce leśne.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Makaron z twarogiem, masłem i miodem (1,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,37). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka malinowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony (1,7). Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z sosem waniliowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, owsianka na mleku (1,7). Herbata owocowa.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Pączki serowe własnej produkcji (1,3,7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka (1,4,7). Herbata owocowa.
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, ogórek kiszony (1,3,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
12.02.-16.02.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kiełki (1,7). Herbata malinowa.
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)).
Ryż z jabłkami i miodem (7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Tortilla z mixem sałat, zielony ogórek, szynka drobiowa (1).
WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,7). Kakao (7).
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Rosół z lanym i kluskami z warzywami ( marchew, pietruszka,
por, seler (1,3). Rolada wieprzowa, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel owocowy.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, keczup (1,7). Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Kopytka z masłem i miodem
(1,3,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z żółtym serem, keczup (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem i z żółtym serem, płatki zbożowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Żurek z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Pulpety w sosie pomidorowym,
kasza bulgur, sałata lodowa z sosem vinegret (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Jogurt własnej produkcji z owocem mango (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, szczypiorek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Krem z zielonego groszku z grzankami z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Miruna panierowana, ziemniaki, mizeria (1,3,4,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl owocowy (7).
19.02.-23.02.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor (1,7). Herbata malinowa.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Barszcz z warzywami zabielany (marchew, pietruszka, por,
seler (1,9,7). Knedle z truskawkami z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem i czosnkiem
(1,7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, szczypiorek (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler
(1,9). Spaghetti z mięsem wieprzowym w pomidorowym, ser żółty (1,3,7).Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń czekoladowy (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, czerwona papryka (1,7). Herbata owocowa.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Krem z białych warzyw z grzankami zabielany z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Placki ziemniaczane (1,3,).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Chałka z masłem, jogurt grecki własnej produkcji z
miodem (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,9,7). Łazanki z kiełbasą wieprzową, kapustą kiszoną i pieczarkami (1,3). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, grysik na mleku z syropem malinowym (1,7).Herbata owocowa.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Miruna , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłek i marchewki (4). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl bananowy (1).
26.02.-01.03.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser, zielony ogórek (1,7). Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami zabielana (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Makaron z musem owocowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Mały hot-dog z parówką, keczup (1).
WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7). Mleko (7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria (1,3,7). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup (1,7). Herbata żurawinowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Naleśniki z twarogiem (1,3,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Babeczka własnej produkcji (1,3,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, płatki czekoladowe z mlekiem (1,7). Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9).
Bigos, bułka paryska (1). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filety z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7). Herbata owocowa.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1, 9). Jajko sadzone, warzywa na patelnię (3). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).