Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2024-02-01 19:11:24
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis  na cały luty

29.01.-02.02.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, czerwona papryka (1,7).
Herbata z malinowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Koktajl bananowo – szpinakowy (7).

 


WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ogórek zielony, płatki miodowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Gulasz drobiowy zabielany, ziemniaki, buraczki (7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Galaretka owocowa.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, ogórek (1,7).
Herbata żurawinowa.

II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Chałka z masłem (1,7).
Kakao (7).


II śniadanie : Gruszka.


Obiad : Krem z kalafiora z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z sosem pomidorowym, ser (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, zielona cebulka (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).

 

05.02.-09.02.2024 r.

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor (1,7).
Herbata z owoce leśne.

II śniadanie : Melon.


Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Makaron z twarogiem, masłem i miodem (1,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).


WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,37). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Galaretka malinowa.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.


Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z sosem waniliowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka maślana z masłem (1,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, owsianka na mleku (1,7). Herbata owocowa.


II śniadanie : Banan.


Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Pączki serowe własnej produkcji (1,3,7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka (1,4,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, ogórek kiszony (1,3,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).

 

12.02.-16.02.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kiełki (1,7). Herbata malinowa.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)).
Ryż z jabłkami i miodem (7). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Tortilla z mixem sałat, zielony ogórek, szynka drobiowa (1).

WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,7). Kakao (7).

II śniadanie : Ananas.

Obiad : Rosół z lanym i kluskami z warzywami ( marchew, pietruszka,
por, seler (1,3). Rolada wieprzowa, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, keczup (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Kopytka z masłem i miodem
(1,3,7). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z żółtym serem, keczup (1,7).
Herbata owocowa.


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem i z żółtym serem, płatki zbożowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Banan.


Obiad : Żurek z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Pulpety w sosie pomidorowym,
kasza bulgur, sałata lodowa z sosem vinegret (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt własnej produkcji z owocem mango (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, szczypiorek (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Gruszka.


Obiad : Krem z zielonego groszku z grzankami z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Miruna panierowana, ziemniaki, mizeria (1,3,4,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Koktajl owocowy (7).

 

19.02.-23.02.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor (1,7). Herbata malinowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Barszcz z warzywami zabielany (marchew, pietruszka, por,
seler (1,9,7). Knedle z truskawkami z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem i czosnkiem
(1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, szczypiorek (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Rosół z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler
(1,9). Spaghetti z mięsem wieprzowym w pomidorowym, ser żółty (1,3,7).Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń czekoladowy (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, czerwona papryka (1,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Melon.


Obiad : Krem z białych warzyw z grzankami zabielany z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Placki ziemniaczane (1,3,).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Chałka z masłem, jogurt grecki własnej produkcji z
miodem (1,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem (1,7).
Mleko (7).


II śniadanie : Banan.

Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,9,7). Łazanki z kiełbasą wieprzową, kapustą kiszoną i pieczarkami (1,3). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, zielony ogórek, grysik na mleku z syropem malinowym (1,7).Herbata owocowa.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Miruna , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłek i marchewki (4). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Koktajl bananowy (1).

 

26.02.-01.03.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser, zielony ogórek (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami zabielana (marchew, pietruszka, por, seler (1,9,7). Makaron z musem owocowym (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Mały hot-dog z parówką, keczup (1).

 


WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7). Mleko (7).

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria (1,3,7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup (1,7). Herbata żurawinowa.

II śniadanie : Jabłko.

 


Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Naleśniki z twarogiem (1,3,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Babeczka własnej produkcji (1,3,7).


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, płatki czekoladowe z mlekiem (1,7). Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9).
Bigos, bułka paryska (1). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filety z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7). Herbata owocowa.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1, 9). Jajko sadzone, warzywa na patelnię (3). Woda niegazowana.


Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij