Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-01-28 11:48:25 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
29.01.-02.02.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, czerwona papryka (1,7).
Herbata z malinowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl bananowo – szpinakowy (7).
WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ogórek zielony, płatki miodowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Gulasz drobiowy zabielany, ziemniaki, buraczki (7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka owocowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, ogórek (1,7).
Herbata żurawinowa.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Chałka z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Krem z kalafiora z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z sosem pomidorowym, ser (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, zielona cebulka (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kluski na parze z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).