Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-01-18 18:10:31 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis na 2 tygodnie
15.01.-19.01.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka (1,7).
Herbata z żurawiny.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Krem z marchewki zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami z masłem i miodem (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z pastą serowo – czosnkową. keczup (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Banany.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka drobiowa zabielana (piersi z kurczaka, kukurydza, czerwona fasola, ogórek kiszony ), kasza bulgur (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Barszcz zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Knedle ze śliwkami z masłem i miodem (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Pół bułki maślanej z masłem (1,7).
Herbata.
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Fasolka po bretońsku, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka truskawkowa.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,4,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata malinowa.
22.01.-26.01.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, kiełki (1,7).
Herbata z owoców leśnych.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem pomidorowo - ziołowym (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Plecionka z masłem (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Chleb z masłem, zielony ogórek, płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Naleśniki z twarogiem (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, jajko, rzodkiewka (1,7).
Herbata miętowa.
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Klopsy wieprzowe, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Muffinki własnej produkcji (1,3,7).
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banany.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z serem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.