Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2024-01-18 18:10:31
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis   na 2 tygodnie

15.01.-19.01.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, czerwona papryka (1,7).
Herbata z żurawiny.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Krem z marchewki zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami z masłem i miodem (1,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z pastą serowo – czosnkową. keczup (1,7).

 

WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Banany.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka drobiowa zabielana (piersi z kurczaka, kukurydza, czerwona fasola, ogórek kiszony ), kasza bulgur (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Barszcz zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Knedle ze śliwkami z masłem i miodem (1,3,7).
Kompot owocowy.


Podwieczorek : Pół bułki maślanej z masłem (1,7).
Herbata.


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (1,7).
Herbata malinowa.


II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Fasolka po bretońsku, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Galaretka truskawkowa.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Marchewka.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,4,7).

Woda niegazowana.


Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata malinowa.

 

22.01.-26.01.2024

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, kiełki (1,7).
Herbata z owoców leśnych.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron z sosem pomidorowo - ziołowym (1,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Plecionka z masłem (1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Chleb z masłem, zielony ogórek, płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udziec z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Naleśniki z twarogiem (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, jajko, rzodkiewka (1,7).
Herbata miętowa.


II śniadanie : Ananas.


Obiad : Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Klopsy wieprzowe, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Muffinki własnej produkcji (1,3,7).


PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Banany.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z serem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Kisiel truskawkowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij