Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2024-01-07 10:37:48 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
08.01.-12.01.2024
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata owoce leśne.
II śniadanie : Banany.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Kopytka z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Owsianka na mleku (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Pulpety w sosie pomidorowym, ryż, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Serek waniliowy własnej produkcji (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, czerwona papryka, parówki wieprzowe, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa warzywna zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Placki ziemniaczane (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu i rzodkiewki (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Kotlety drobiowe, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel własnej produkcji.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatka z tuńczyka (kukurydza, ser żółty, ogórek kiszony, cebula) (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Makaron pełnoziarnisty z musem truskawkowym (1).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kanapka z masłem, serkiem śmietankowym i pomidorek (1,7).