Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-12-01 18:59:19
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis  -  grudzień

 04.12.-08.12.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, ser żółty, szynka drobiowa, pomidor (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Marchewka.

Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (( 7,9)
Makaron pełnoziarnisty z musem owocowym (1,3).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Rogalik z masłem (1,7).

 WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Ananas.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Udźce z kurczaka, ziemniaki, mizeria(1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Serek waniliowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (7,1,3).

ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

 II śniadanie : Banan.

Obiad : Barszcz zabielany z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7, 9).
Spaghetti z sosem pomidorowo - ziołowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Mus owocowy.

CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filety z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Herbata owocowa.

 II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Żurek zabielany z warzywami z grzankami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Gulasz drobiowy zabielany, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowym (1,3).

PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, papryka czerwona (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Pierogi z truskawkami , z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka plecionka z masłem (1,3,7).

  

11.12.-15.12.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Rodzynki.

Obiad : Krem z dyni zabielany z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z musem owocowym (7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Rogalik, mleko (1,7). 

WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, czerwona papryka (1,7).
Owsianka na mleku (1,7).

II śniadanie : Melon.

 Obiad : Rosół z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń czekoladowy (7).

ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Kopytka z sosem jogurtowo - malinowo - truskawkowym (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem, mleko (1,7).

 CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, pasta jajeczna, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata z owoców leśnych.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Zupa z lanymi kluseczkami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, ser (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt owocowy własnej produkcji (7).

PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, rzodkiewki, zielona cebulka (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Zupa grochowa z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Miruna panierowana, ziemniaki, buraczki (1,3,4).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Drożdżówka z jabłkami (1,3,7)

 

18.12.-22.12.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (1,3,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Kluski na parze z musem owocowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem , keczup (1,7).
Herbata owocowa.

 WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Banan.

Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z zieloną pietruszką z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,3,9). Bogracz, kasza bulgur (1). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa grochowa z ziemniakami zabielana z koperkiem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9).
Mintaj panierowany, ziemniaki, kapusta opruszana (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Piernik świąteczny własnej produkcji (1,3,7).

 CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, dżem truskawkowy 100 % (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Melon.

Obiad : Krupnik z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Pierś drobiowa grillowana w przyprawach, warzywa na patelnię (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus bananowy.

PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, ser żółty (1,7).
Owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9).
Makaron pełnoziarnisty z twarogiem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Wafle ryżowe (1).

 

25.12.-29.12.2023

PONIEDZIAŁEK :

I DZIEŃ ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.

WTOREK :

II DZIEŃ ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.

 ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynka, kiszony ogórek (1,7).
Herbata z miodem i cytryną.

II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Naleśniki z dżemem truskawkowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem i czosnkiem, keczup (1,7).
Herbata owocowa.

 CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem , płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Krem z marchewki zabielany z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Klopsy, kasza bulgur, buraczki (1,3).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt owocowy własnej produkcji (7).
Pół rogala (1).

PIĄTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, kiszony ogórek (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Wafle ryżowe (1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij