Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-11-01 18:42:30
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis  -  listopad

 06.11.-10.11.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Knedle ze śliwkami, miodem i masłem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem, keczup (1,7).
Woda niegazowana.

 WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Śliwka.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, ser żółty (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Babeczka własnej produkcji (1,3,7)
Herbata owocowa.

 ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, pieczony pasztet, ogórek kiszony (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Marchewka.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,3, 9).
Placki ziemniaczane, keczup (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek (1,7). Płatki czekoladowe z mlekiem (1,3,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Krem z kalafiora zabielany z warzywami z grzankami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Podudzie z kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowym (7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kefir truskawkowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).

PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna (1,4,7).
Herbata ziołowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Pierogi z serem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Drożdżówka (1,3,7).

13.11.-17.11.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynka, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Krem z brokułów zabielany z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami, cynamon, masło i miód (7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Tortilla szynka, ser, mix sałat, pomidor (1,7).
Herbata owocowa.

WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Marchewka.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Deser ala Panna Cotta z truskawkami (własnej produkcji ) (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, parówki, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Winogrona.

Obiad : Barszcz zabielany z ziemniakami z warzywami, grzanki własnej produkcji (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Spaghetti (bez mięsa )w sosie pomidorowo - ziołowym, ser (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Mus owocowy.


CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek (7).
Owsianka na mleku (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Śliwka.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Pieczeń rzymska, warzywa na patelnię (1,3).
Kompot truskawkowy.

Podwieczorek : Galaretka malinowa, biszkopt bezcukrowy (1,3).

PIĄTEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, jajecznica, szczypiorek (1,3,7).
Herbata z owoców leśnych.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Krem z zielonego groszku zabielany z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Mintaj panierowany, ziemniaki, kapusta czerwona (1,3,4,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół plecionki z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

 20.11.-24.11.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Ananas.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (1,3,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron z twarogiem, masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana .

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem i czosnkiem, keczup (1,7).
Herbata owocowa.


WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z zieloną pietruszką z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,3,9).
Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, ser (1,3,7). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Bułka plecionka z masłem (1,7).
Herbata owocowa.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynka drobiowa, czerwona papryka (1,7).
Herbata miętowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana z koperkiem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Racuchy z jabłkami z sosem waniliowym (1,3,7).
Woda niegazowana .

Podwieczorek : Hot dog, keczup (1).
Herbata owocowa.

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, dżem truskawkowy 100 % (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Banan.

Obiad : Krupnik z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, ziemniaki, ogórek kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, rzodkiewki i zielonej cebulki (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Miruna, warzywa na patelnię, surówka z kapusty pekińskiej, sos cytrynowo - koperkowy (4).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Serek waniliowy własnej produkcji (7).

 

27.11.-01.12.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, parówki na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Krupnik z ziemniakami z warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Kopytka z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana z pomarańczą.

Podwieczorek : Wafle tortowe (1,3). 

WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ogórek zielony,
Płatki miodowe z mlekiem (1,3,7).
Herbata żurawinowa.

II śniadanie : Orzechy (8).

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,3,9).Fasolka po bretońsku, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Ciasto śliwkowe (1,3,7).
Herbata.

 ŚRODA : I śniadanie: Pieczywo jasne i ciemne z masłem, sałatką makaronową z : szynką, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą i czerwoną papryką (1,7).
Herbata z miodem i cytryną.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z koperkiem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Naleśniki z serem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Grysik z syropem malinowym (1,7).

 CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Śliwka.

Obiad : Barszcz z ziemniakami zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Łazanki z kapustą i pieczarkami (1,3).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt owocowy własnej produkcji (7). Pół rogala (1).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z twarogu, rzodkiewki i zielonej cebulki (1,7).
Herbata miętowa.

II śniadanie : Pomarańcza.

 Obiad : Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, brokuły na parze (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Kajzerka zapiekana z serem (1,7).
Herbata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij