Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-10-06 17:04:46
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis od 9 do 27 października

09.10.-13.10.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynką drobiową i sałatą lodową (1,7).
Herbata miętowa.

II śniadanie : Melon.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron z musem owocowym (1,3,7). Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Bułka zapiekana z serem, keczup (1,7).
Herbata owocowa.

 

WTOREK : I śniadanie: Bułka grahamka z masłem, twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem .

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Kotlety drobiowe, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy ( własnej produkcji ) (7).

 

ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup, musztarda (1,7).
Herbata żurawinowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Jajko sadzone, ziemniaki, marchewka z groszkiem (1,3,7)
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Mus owocowy z płatkami migdałowymi (8).


CZWARTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).


II śniadanie : Śliwki.

Obiad : Krem z dyni zabielany z grzankami pszennymi z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Udka z kurczaka, ziemniaki, sałatka (ogórek zielony, kukurydza, cebula czerwona, pomidor, sos ogrodowy). Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mandarynka.


PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, pastą rybną (1,7).
Herbata z owoców leśnych.

II śniadanie : Banan.

Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Pierogi z truskawkami, masłem i miodem (1,7). Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pół rogala z masłem (1,7).

 

16.10.-20.10.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, żółtym serem i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata malinowa

II śniadanie : Czerwona papryka.

Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Kopytka z twarogiem i musem owocowym (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Hot dogi z ketchupem (1).
Herbata owocowa.



WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Arbuz.


Obiad : Rosół z lanymi kluskami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym .
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Galaretka, biszkopt bezcukrowy (1,3).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynka, pomidor (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Krupnik z ziemniakami i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Naleśniki zielone z serem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Budyń czekoladowy (7).

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, ogórek zielony, owsianka na mleku ((1,7).
Herbata z cytryną.


II śniadanie : Brzoskwinia.

Obiad : Zupa ziemniaczana zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Bigos, bułka wrocławska (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl bananowo -szpinakowy (7). Chałka (1,7).

PIĄTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).

II śniadanie : Śliwka.

Obiad : Krem z groszku zabielany z warzywami i z grzankami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Miruna w ziołach, ziemniaki, sałata pekińska z koperkiem i sosem vinegret ) (4).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Drożdżówka ( mała ) (1,3,7 ).

 

 

23.10.-27.10.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i z warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Ryż z jabłkami (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem czosnkowym (1,7).
Herbata owocowa.



WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem, kakao (1,7).

II śniadanie : Melon.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Bogracz z mięsem wieprzowym, bułka wrocławska (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus bananowy, wafel ryżowy (1).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, sałatka makaronowa ( szynka, zielony ogórek, kukurydza, ser żółty, czerwona papryka ) (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

 


II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Barszcz zabielany z ziemniakami i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).Kluski na parze z sosem jogurtowo-borówkowym (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Kanapka z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7). Herbata owocowa.

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek, grysik z sokiem malinowym (1,7).


II śniadanie : Ananas.


Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z koperkiem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Gulasz drobiowy zabielany, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,7)
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Babka piaskowa (1,3,7).
Herbata owocowa.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, pasta z twarogu ( rzodkiewka, zielona cebulka ) (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Nektaryna.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Mintaj, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek (1,3,4).Woda niegazowana.

Podwieczorek : Mały kołaczyk drożdżowy z jabłkami (1,3,7).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij