Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-09-29 14:21:17 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis
02.10.-06.10.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, szynką i papryką (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Morele suszone.
Obiad : Krupnik z ziemniakami i warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9). Spaghetti z sosem serowo - brokułowym (1,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).
Herbata z cytryną i miodem.
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo jasne i ciemne z masłem i zielonym ogórkiem (1,7). Płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulą (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Muffinki czekoladowe (1,3,7).
Mleko (7).
ŚRODA: I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym (1,7).
Herbata miętowa.
II śniadanie : Pomidorki koktajlowe.
Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Placki ziemniaczane, keczup (1,3).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Mus owocowy.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka wrocławska z masłem, serem śmietankowy, rzodkiewka (1,7).
Herbata z owoców leśnych.
II śniadanie : Maliny.
Obiad : Krem marchewkowy zabielany z grzankami z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Klopsy wieprzowe, kasza bulgur, kapusta oprószona (1,3,7)
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel, biszkopt bez cukru (1,3).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo jasne i ciemne z masłem, ser żółty, pomidor (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Mintaj, ziemniaki, sałatka : sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka czerwona, kukurydza, czerwona cebula ) (1,3,4).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Banan. Herbata .