Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-08-31 18:55:30 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis na cały wrzesień
01.09.2023
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem (1,7), płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Mieszanka bakaliowa z orzechami (8).
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron z twarogiem, miodem i masłem (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
04.09.-08.09.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem (1,7), parówki z szynki, ketchup, musztarda. (1,7).
Herbata z owoców leśnych.
II śniadanie : Rodzynki.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Naleśniki z serem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem i keczupem (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem ( 1,7 ).
Kakao (7).
II śniadanie : Śliwki.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Podudzie z kurczaka, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Jogurt borówkowy (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową i papryką (1,7).
Herbata z cytryną.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa grochowa na kościach wędzonych z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Kopytka z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Galaretka owocowa, biszkopt bez cukru (1,3,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka (1,7).
Herbata miętowa.
II śniadanie : Borówki.
Obiad : Zupa krupnik z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Koktajl bananowo, malinowo - szpinakowy (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Miruna w ziołach, ziemniaki, sałatka szwedzka (4).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
11.09.-15.09.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, pasztetem i kiszonym ogórkiem (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie : Śliwki.
Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)
Placki racuchy z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Chałka z masłem (1,7).
Kakao (7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i rukolą ( 1,7 ). Owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną.
II śniadanie : Brzoskwinia.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Rolada wieprzowa z ziemniakami i czerwoną kapustą (1,7).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem i dżemem truskawkowym (100 %) (1,7).
Herbata z cytryną.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem , sałatą zieloną, szynką i żółtym serem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Kopytka z serem twarogiem i miodem (1,3,7)
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem pomidorem i kiełkami (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Pieczeń drobiowa w sosie śmietanowo - pieczarkowym, kasza bulgur, buraczki (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną i zieloną cebulką (1,3,7).
Herbata z cytryną.
II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Kotlet z jajek, ziemniaki, mizeria (1,4,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Banan.
18.09.-22.09.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem pomidorem i roszponką (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Śliwki.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami i miodem (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Tortilla z szynką, serkiem śmietankowym, czerwoną papryką, ogórkiem zielonym (1,7)., mix sałat.
Herbata.
WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem i twarogiem ( 1,7 ).
Kakao (7).
II śniadanie : Borówki.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3)
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń czekoladowy (1,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, musztarda, keczup (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Kiwi.
Obiad : Zupa brokułowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Naleśniki z dżemem truskawkowym i serem (100 %) (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Bułka plecionka z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem i zielonym ogórkiem (1,7). Grysik na mleku z syropem malinowym (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Krem z dyni zabielany z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Jogurt owocowy (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem i czerwoną papryką (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa krem z zielonego groszku z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Mintaj panierowany, ziemniaki, brokuły w sosie jogurtowo - czosnkowym (7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Rogalik drożdżowy (1,3,7).
Kakao (7).
25.09.-29.09.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i rukolą (1,7). Owsianka na mleku (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : Nektaryna.
Obiad : Żurek zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Makaron z sosem pomidorowo - ziołowym (1).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z masłem serowo - czosnkowym (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem i miodem ( 1,7 ).
Mleko (7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka z kurczaka z warzywami (czerwona fasola, ogórek kiszony, papryka czerwona, kukurydza ), kasza bulgur (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Deser waniliowy z gorzką czekoladą własnej produkcji (7).
ŚRODA: I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Barszcz zabielany z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Racuchy z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7)
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Kanapka z masłem, serem i czerwoną papryką (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka wrocławska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Ptasie mleczko własnej produkcji (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z filetów z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (3).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).
Herbata z cytryną i miodem.