Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-08-31 18:55:30
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis na cały wrzesień

01.09.2023

PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem (1,7), płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Mieszanka bakaliowa z orzechami (8).

Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron z twarogiem, miodem i masłem (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

04.09.-08.09.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem (1,7), parówki z szynki, ketchup, musztarda. (1,7).
Herbata z owoców leśnych.

II śniadanie : Rodzynki.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z ryżem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Naleśniki z serem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z serem i keczupem (1,7).
Herbata owocowa.

 


WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem ( 1,7 ).
Kakao (7).

II śniadanie : Śliwki.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Podudzie z kurczaka, ziemniaki, buraczki.
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt borówkowy (7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową i papryką (1,7).
Herbata z cytryną.

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa grochowa na kościach wędzonych z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Kopytka z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana.


Podwieczorek : Galaretka owocowa, biszkopt bez cukru (1,3,7).

CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka (1,7).
Herbata miętowa.


II śniadanie : Borówki.

Obiad : Zupa krupnik z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Koktajl bananowo, malinowo - szpinakowy (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Miruna w ziołach, ziemniaki, sałatka szwedzka (4).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

 

11.09.-15.09.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, pasztetem i kiszonym ogórkiem (1,7).
Herbata malinowa.

II śniadanie : Śliwki.

Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)
Placki racuchy z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Chałka z masłem (1,7).
Kakao (7).



WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i rukolą ( 1,7 ). Owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną.

II śniadanie : Brzoskwinia.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Rolada wieprzowa z ziemniakami i czerwoną kapustą (1,7).
Kompot truskawkowy.

Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem i dżemem truskawkowym (100 %) (1,7).
Herbata z cytryną.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem , sałatą zieloną, szynką i żółtym serem (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Kopytka z serem twarogiem i miodem (1,3,7)
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem pomidorem i kiełkami (1,7).
Herbata owocowa.

CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)
Pieczeń drobiowa w sosie śmietanowo - pieczarkowym, kasza bulgur, buraczki (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Mus owocowy.


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną i zieloną cebulką (1,3,7).
Herbata z cytryną.

II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Kotlet z jajek, ziemniaki, mizeria (1,4,7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Banan.

18.09.-22.09.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem pomidorem i roszponką (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Śliwki.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Ryż z jabłkami i miodem (7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Tortilla z szynką, serkiem śmietankowym, czerwoną papryką, ogórkiem zielonym (1,7)., mix sałat.
Herbata.



WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem i twarogiem ( 1,7 ).
Kakao (7).

II śniadanie : Borówki.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3)
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń czekoladowy (1,7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, musztarda, keczup (1,7).
Herbata owocowa.

 

II śniadanie : Kiwi.


Obiad : Zupa brokułowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Naleśniki z dżemem truskawkowym i serem (100 %) (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Bułka plecionka z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem i zielonym ogórkiem (1,7). Grysik na mleku z syropem malinowym (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Krem z dyni zabielany z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Jogurt owocowy (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem i czerwoną papryką (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Jabłko.

Obiad : Zupa krem z zielonego groszku z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Mintaj panierowany, ziemniaki, brokuły w sosie jogurtowo - czosnkowym (7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Rogalik drożdżowy (1,3,7).
Kakao (7).

 

25.09.-29.09.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i rukolą (1,7). Owsianka na mleku (1,7).
Herbata owocowa.

II śniadanie : Nektaryna.

Obiad : Żurek zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Makaron z sosem pomidorowo - ziołowym (1).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z masłem serowo - czosnkowym (1,7).
Herbata owocowa.



WTOREK : I śniadanie: Chałka z masłem i miodem ( 1,7 ).
Mleko (7).

II śniadanie : Banan.


Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9). Potrawka z kurczaka z warzywami (czerwona fasola, ogórek kiszony, papryka czerwona, kukurydza ), kasza bulgur (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Deser waniliowy z gorzką czekoladą własnej produkcji (7).

 

ŚRODA: I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Barszcz zabielany z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 7,9). Racuchy z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7)
Woda niegazowana z cytryną.


Podwieczorek : Kanapka z masłem, serem i czerwoną papryką (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.


CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).


II śniadanie : Melon.


Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka wrocławska (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Ptasie mleczko własnej produkcji (7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z filetów z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Arbuz.

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (3).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).
Herbata z cytryną i miodem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij