Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2020-03-01 11:37:30 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 2 do 6 marca 2020r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: pieczywo mieszane (1), z masłem, rzodkiewką, kiełbasa cienka śląska, ketchup. Herbata owocowa, mleko (6). II śniadanie: gruszka suszona, woda niegazowana. |
Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Makaron z musem truskawkowym.Woda z cytryną. | Bułka z serkiem Almette, herbata. |
Wtorek | I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem, szczypiorkiem(6), płatki kukurydziane z mlekiem (6), herbata z cytryną. II śniadanie: słonecznik, suszona, woda niegazowana. |
Rosół z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z makaronem alfabet. Pierogi z mięsem, masłem, cebulką. Kompot wieloowocowy. | Deser Monte, herbata. |
Środa | I śniadanie: bułka maślana (1) z masłem (6). Kawa z mlekiem (6), herbata malinowa. II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana. |
Żurek z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Knedle z truskawką.Woda z cytryną. | Jogurt naturalny, woda z cytryną. |
Czwartek | I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (6), dżemem truskawkowym. Herbata zielona, kawa z mlekiem (6). II śniadanie: marchewka, woda niegazowana. |
Zupa krem ziemniaczany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) zabielany. Łazanki z kiełbasą, kapustą kiszoną. Kompot wieloowocowy. | Gyoza z jabłkiem z [polewą czekoladową, herbata. |
Piątek | I śniadanie: bułka wrocławska (1) z masłem (6), pomidorem. Herbata owocowa, kawa z mlekiem. II sniadanie: morela suszona, woda niegazowana. |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Paluszki rybne, kasza gryczana, marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy. | Pałki kukurydziane, rodzynki, herbata. |