Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2020-02-23 10:26:29
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 24 do 28 lutego 2020r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: pieczywo mieszane (1), z masłem, polędwica pieczona na masle, rzodkiewka. Herbata owocowa, mleko (6).
II śniadanie: śliwka suszona, woda niegazowana.
Kapuśniak z warzywami (marchew, pietruszka, por, seleri). Pierogi z serem (6),masłem (6), miodem.Woda z cytryną. Bułka zapiekana z pastą serowo-czosnkową, herbata.
Wtorek I śniadanie: Chałka (1) z masłem (6), mleko (6), herbata z cytryną.
II śniadanie: żurowina suszona, woda niegazowana.
Rosół z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z makaronem alfabet. Kotlet drobiowy, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, ogórek zielony, pomidor, koperek, majonez. Kompot wieloowocowy. Ciasteczko zbożowe, jabłko, herbata.
Środa I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (6), filetem z makreli w sosie pomidorowym. Kawa z mlekiem (6), herbata z dzikiej róży.
II śniadanie: chrupki kukurydziane, woda niegazowana.
Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z kaszą jęczmienną. Kopytka z twarogiem, masłem, miodem.Woda z cytryną. Gruszka, woda z cytryną.
Czwartek I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pomidorem, serem żółtym. Herbata z cytryną, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana.
Zupa  krem z kalafiora z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) zabielany. Fasolka po bretońsku. Kompot wieloowocowy. Kisiel wieloowocowy własnej produkcji, herbata.
Piątek I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem, jajecznica z zieloną cebulką. Herbata owocowa, kawa z mlekiem.
II sniadanie: sok vitaminka marchewkowy, woda niegazowana.
Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Śledź panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, pora, papryki, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. wafle ryżowe z dżemem truskawkowym, herbata.

 

Drukuj
Zamknij