Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-06-07 11:40:03 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
12.06.-16.06.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, rzodkiewka (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Racuchy z jogurtem waniliowym
własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka grahamka z masłem, serek śmietankowy, pomidor (1,7).
Herbata.
WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Rosół z ryżem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler
(1,9). Łazanki z kiełbasą (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń waniliowy (7).
Herbata.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i ogórkiem kiszonym (1,7).
Herbata owocowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Makaron z sosem pomidorowo -
- ziołowym (1,7).
Woda niegazowana .
Podwieczorek : Chrupki kukurydziane, pomarańcza (1).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, i miodem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Mieszanka studencka (8).
Obiad : Zupa ziemniaczana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Potrawka z kurczaka (kukurydza, ogórek kiszony, fasola czerwona, papryka), bułka paryska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka z truskawkami.
Herbata.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem i pomidorem (1,7).
Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa grochowa na kościach wędzonych z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9).
Kotlety jajeczne, ziemniaki, brokuły naparze z sosem czosnkowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl truskawkowy, wafle ryżowe (1,7).