Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-05-26 14:17:27 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis na 2 tygodnie
29.05.-02.06.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa jarzynowa wiosenna zabielana z warzywami (marchew,
pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Makaron z twarogiem z masłem (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, pastą jajeczną i zieloną cebulką (1,3,7).
Bawarka (1,7).
WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem i (1,7). Grysik na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Winogrona.
Obiad : Krupnik z kaszą jęczmienną warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Pulpety wieprzowe, kasza bulgur, ogórek
kiszony (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Pianka owocowa własnej produkcji (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatka makaronowa (szynka, zielony ogórek, kukurydza konserwowa, czerwona papryka(1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)).
Kluski na parze z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana .
Podwieczorek : Kanapka z masłem, żółtym serem i zieloną sałatą (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka wrocławska z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kiełki (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Udźce, ziemniaki, sałata lodowa z sosem jogurtowym (7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi (1,3).
Herbata owocowa.
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli zabielana na kościach wędzonych z
warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9).
Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka (kiszona kapusta, cebula,
jabłka, marchewka ).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl bananowo - malinowy, pół rogala z masłem (1,7).
05.06.-09.06.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i czerwoną papryką (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Arbuz.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Kopytka sosem
waniliowym własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek, roszponka (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami ( marchew,
pietruszka, por, seler (1,9)). Klopsy, ziemniaki, sałatka (sałata
lodowa, zielony ogórek, czerwona cebula, sos vinegret ) (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mini tarta z budyniem czekoladowym (1,3,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Pierogi z serem, masłem i miodem
(1,3,7).
Woda niegazowana .
Podwieczorek : Banan.
CZWARTEK : BOŻE CIAŁO.
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem i miodem (1,7).
Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa grochowa na kościach wędzonych z warzywami (marchew, pietruszka, por seler (1,9). Jajko sadzone, kasza bulgur, brokuły na parze z sosem czosnkowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Koktajl truskawkowy, wafel ryżowy (1,7).