Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-05-26 14:17:27
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 Jadłospis na 2 tygodnie

29.05.-02.06.2023

 

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i zielonym ogórkiem  (1,7).

Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

II śniadanie :  Melon.

 

Obiad : Zupa jarzynowa wiosenna zabielana z  warzywami  (marchew, 

pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Makaron z twarogiem z masłem  (1,7).

Woda niegazowana.

 

Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, pastą jajeczną i zieloną cebulką (1,3,7).   

Bawarka (1,7).

 

 

    

WTOREK : I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem i  (1,7). Grysik na mleku (1,7).

Herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

 

II śniadanie : Winogrona.

 

 

Obiad : Krupnik  z  kaszą  jęczmienną warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Pulpety  wieprzowe, kasza bulgur, ogórek

kiszony (1,3,7).

Kompot  owocowy.

 

Podwieczorek : Pianka owocowa własnej produkcji (7).

 

 

 

 

ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatka makaronowa (szynka, zielony ogórek, kukurydza konserwowa, czerwona papryka(1,7).

Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

 

II śniadanie :  Banan.

 

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem  z  warzywami

( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)).

Kluski na parze z sosem waniliowym własnej produkcji (1,3,7).

Woda niegazowana .

 

Podwieczorek : Kanapka z masłem, żółtym serem i zieloną sałatą (1,7). 

Herbata owocowa.

 

                            

CZWARTEK : I śniadanie : Bułka  wrocławska z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kiełki (1,7).

Mleko (7).

 

 

II śniadanie :  Jabłko.

                                       

 

Obiad : Rosół z makaronem z warzywami  (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Udźce, ziemniaki, sałata  lodowa z sosem jogurtowym (7).

Kompot  owocowy. 

 

Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami śliwkowymi  (1,3).

Herbata owocowa.

 

 

 

 

 

PIĄTEK :  I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).

Herbata z cytryną i miodem.

 

II śniadanie :  Marchewka.

 

Obiad : Zupa z czerwonej fasoli  zabielana na kościach wędzonych z 

warzywami (marchew, pietruszka,  por, seler (1,9).

Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka (kiszona kapusta, cebula,

jabłka, marchewka ).

Woda niegazowana.

 

Podwieczorek : Koktajl bananowo - malinowy, pół rogala z masłem (1,7).

 

 

 

05.06.-09.06.2023

 

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i czerwoną papryką (1,7).

Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

II śniadanie :  Arbuz.

 

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z  warzywami

( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Kopytka sosem

waniliowym własnej produkcji (1,3,7).

Woda niegazowana.

 

 

Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, zielony ogórek, roszponka (1,7).

Herbata owocowa.

 

 

 

    

WTOREK : I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).

Kakao (7).

 

II śniadanie : Mandarynka.

 

 

Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami ( marchew,

pietruszka, por, seler (1,9)). Klopsy, ziemniaki, sałatka (sałata

lodowa, zielony ogórek, czerwona cebula, sos vinegret ) (1,3).

Kompot  owocowy.

 

 

Podwieczorek : Mini tarta z budyniem czekoladowym (1,3,7).

 

 

 

 

ŚRODA: I śniadanie  : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, kiszony ogórek (1,7).

Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

 

II śniadanie :  Gruszka.

 

Obiad : Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Pierogi z serem, masłem i miodem   

(1,3,7).

Woda niegazowana .

 

Podwieczorek : Banan.

 

                            

CZWARTEK :  BOŻE CIAŁO.

 

 

 

PIĄTEK :  I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem  i miodem (1,7).

Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

 

II śniadanie :  Jabłko.

 

Obiad : Zupa grochowa na kościach wędzonych z warzywami (marchew, pietruszka, por seler (1,9). Jajko sadzone, kasza bulgur, brokuły  na parze z sosem czosnkowym (1,3,7).

Woda niegazowana.

 

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy, wafel ryżowy (1,7).

    

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

Drukuj
Zamknij