Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-05-21 17:24:06
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

  

22.05.-26.05.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Pomarańcza.

Obiad : Barszcz z ziemniakami zabielany z warzywami ( marchew,
pietruszka, por, seler ( 1,9)). Makaron z sosem pomidorowo -
- ziołowym z żółtym serem (1,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Koktajl truskawkowy, mała bułka maślana z masłem (1,7).

 


WTOREK : I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ser żółty, grysik na mleku z cynamonem (1,7).
Herbata żurawinowa.

II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Rosół z makaronem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym , ziemniaki, buraczki (1,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Wafle tortowe z powidłami owocowymi (1,3). Herbata owocowa.

 

 


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

II śniadanie : Mieszanka studencka (8).

Obiad : Żurek zabielany z ziemniakami z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Naleśniki z serem (1,3,7).
Woda niegazowana .

Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem (1,7).
Mleko (7).


CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem i dżemem truskawkowym (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Gruszka.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem z warzywami
(marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bezcukrowy (1,3,7).


PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (7).

II śniadanie : Ananas.

Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por,
seler (1,9). Paluszki rybne, kasza bulgur, surówka z jabłek i marchewki (1,3,4).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Kołaczyk ( mały ) z jabłkami (1,3,7).

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij