Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-05-14 18:09:18 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
15.05.-19.05.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Pomidorki koktajlowe.
Obiad : Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,9)). Kluski na parze, sos jogurtowo - borówkowym (1,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Kanapka z masłem, sałatą zieloną i czerwoną papryką
(1,7).
Mleko (7).
WTOREK : I śniadanie: Bułka maślana z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Rosół z lanymi kluseczkami z warzywami ( marchew,
pietruszka, por, seler (1,9)). Spaghetti z mięsem mielonym
( wieprzowym), sos pomidorowy (1,3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka truskawkowa z pianką jogurtową, biszkopt
(1,3,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
Obiad : Bułka z masłem i serem (1,7). Kołaczyk z jabłkami (1,3,7).
Woda niegazowana .
Podwieczorek : Mus owocowy.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem (1,7).
Płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
Herbata żurawinowa.
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Krupnik z ziemniakami i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mini tarta z budyniem waniliowym (1,3,7).
Herbata owocowa.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, zielony ogórek (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9). Knedle ze śliwkami z masłem i
miodem (1,3,4).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem i czosnkiem (1,7).