Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-04-16 17:16:20 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
17.04.-21.04.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i ogórkiem kiszonym (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Makaron pełnoziarnisty z musem owocowym (1).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Actimel (7).
WTOREK : Rogal z masłem (1,7). Kakao (7).
II śniadanie : Mieszanka studencka (8).
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Spaghetti z mięsem mielonym (wieprzowym) w sosie
pomidorowym, ser żółty (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z pastą jajeczną, zielona cebulka (1,3,7).
Herbata owocowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, keczup, musztarda (1,7).
Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9).
Kluski na parze z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Bułka zapiekana z żółtym serem i keczupem (1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, żółtym serem i zieloną sałatą (1,7), owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Łazanki z kiełbasą, kapustą kiszoną i pieczarkami (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Galaretka truskawkowa, biszkopt (1).
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka wrocławska z masłem i dżemem truskawkowym (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Zupa grochowa na wywarze z kości wędzonych z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9).
Paluszki rybne, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,4).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Banan.