Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-04-10 10:17:31 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
11.04.-14.04.2023
PONIEDZIAŁEK : WIELKANOC.
WTOREK : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na gorąco, ketchup, musztarda (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Rosół z ryżem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler 1,9)). Naleśniki z serem (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Grysik na mleku (1,7).
ŚRODA: I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, żółtym serem, szynką i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami z warzywami
(marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Makaron spaghetti z sosem
pomidorowo - ziołowym (1).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Koktajl truskawkowy (7).
CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7). Kakao ( 7 ).
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Gulasz drobiowy, kasza bulgur,
buraczki (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi (1).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z twarogu, rzodkiewką i zieloną cebulką (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka : kiszona kapusta, jabłka, marchewka (1,4).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : - Kanapka z masłem, żółtym serem i czerwoną papryką (1,7)
Herbata owocowa.