Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-03-26 13:26:47 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
27.03.-31.03.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Żurawina.
Obiad : Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Kopytka z masłem i miodem (1,3,7). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem, ketchup (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK : Bułka kajzerka z masłem i z żółtym serem, owsianka na mleku (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Rosół z makaronem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Pulpety, kasza bulgur, ogórek kiszony (1,3,7). Kompot owocowy.
Podwieczorek : Bułka maślana ( mała ) z masłem (1,7),
Mleko (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką, zielonym ogórkiem i roszponką (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9). Pierogi z serem i z masłem
( 1,3,7 ). Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Budyń czekoladowy (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Krem z dyni zabielany z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,7,9)). Kotlety drobiowe, ziemniaki, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kołaczyk z serem (1,3,7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, ogórkiem zielonym i kiełkami (1,7).
Herbata truskawkowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa fasolowa z ziemniakami z warzywami na kościach
wędzonych (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9).Mintaj panierowany , ziemniaki, sałata lodowa z sosem vinegret
(1,3,4). Woda niegazowana.
Podwieczorek : Banan.