Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-03-05 17:09:01 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
06.03.-10.03.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ketchup, musztarda (1,7).
Herbata owoce leśne, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Marchewka.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew,
pietruszka, por, seler ( 1,7,9)).Kopytka z sosem jogurtowo -
-owocowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka zapiekana z żółtym serem, ketchup (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK : : Bułka kajzerka z masłem i z zielonym ogórkiem (1,7), grysik na mleku ( 1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Rosół z lanym ciastem, z pietruszką z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,3,9)). Kotlety drobiowe, ziemniaki,
surówka z białej kapusty (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Banan.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, czerwoną papryką i szynką (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9 )).Ryż na mleku z jabłkami i z masłem (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Mały kołaczyk z nadzieniem jabłkowym (1,3,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na maśle, szczypiorek (1,3,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Barszcz zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)).Fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka paryska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bez cukru (1). Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopt bez cukru (1).
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka maślana z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7), herbata malinowa.
II śniadanie : Orzechy ( mieszanka studencka ) (8).
Obiad : Zupa grochowa zabielana z warzywami na kościach
wędzonych (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Mintaj panierowany, ziemniaki, surówka z jabłek i z marchewki (1,3,4).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Budyń waniliowy (1,7).