Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-02-25 09:22:01 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
27.02.-03.03.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, szynką i kiszonym ogórkiem (1,7).
Herbata żurawinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Orzechy (mieszanka studencka (8)).
Obiad : Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9 )).
Naleśniki z dżemem truskawkowym (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Płatki śniadaniowe z mlekiem (1,7).
WTOREK : Pieczywo mieszane z masłem i roszponką (1,7), owsianka z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Rosół z makaronem, z pietruszką z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,3,9)). Udźce z kurczaka, kasza bulgur,
sałatka : (sałata lodowa, czerwona papryka, zielony ogórek, kukurydza, pomidor, sos vinegret) (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Mus owocowy.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, sałatką makaronową z szynką, kukurydzą, papryką czerwoną i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Zupa brokułowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Pierogi z truskawkami z masłem i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana
Podwieczorek : Chałka z masłem (1,7), jabłko.
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, pasta twarogowa na słodko (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Krem z dyni z curry zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Gulasz wieprzowy zabielany, kasza pęczak, ogórek kiszony (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Kołaczyk z serem (1,7).
Herbata owocowa.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pomidorem i kiełkami (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (7).
II śniadanie : Winogrona.
Obiad : Krem z zielonego groszku zabielany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9). Miruna panierowana (1,3,4), ziemniaki,
mizeria (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Batonik zbożowy (1).