Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-02-18 15:09:24
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

20.02.-24.02.2023

PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i kiszonym ogórkiem (1,7).
Herbata z melisy z pomarańczą, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

II śniadanie : Suszona morela.

Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9 )). Ryż na mleku z musem owocowym (7).
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, szynką wieprzową i zieloną sałatą (1,7).
Herbata owocowa.

WTOREK :I śniadanie Bułka plecionka z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie : Mandarynka.

Obiad : Rosół z lanym ciastem, z pietruszką z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler(1,3,9)). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,3,7).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Budyń waniliowy z maliną (1,7).


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i czerwoną papryką (1,7).
Herbata żurawinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

II śniadanie : Banan.


Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z koperkiem i z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Placki ziemniaczane ( 1,3 ).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym (1).
Kakao (7).


CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z twarogu i rzodkiewki (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.

II śniadanie : Chrupki kukurydziane ( „Flipsy” ) (1).


Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,7,9)). Łazanki z kiełbasą drobiową, pieczarkami i kiszoną kapustą (1).
Kompot owocowy.

Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.

 

PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (7).


II śniadanie : Jabłko.


Obiad : Zupa z czerwonej fasoli na kościach wędzonych z ziemniakami, zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, brokuły na parze (1,3,7).
Woda niegazowana.

Podwieczorek : Jogurt truskawkowy (1,7).

 

 

Drukuj
Zamknij