Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-02-18 15:09:24 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
20.02.-24.02.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i kiszonym ogórkiem (1,7).
Herbata z melisy z pomarańczą, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Suszona morela.
Obiad : Zupa pomidorowa zabielana z makaronem z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9 )). Ryż na mleku z musem owocowym (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Bułka kajzerka z masłem, szynką wieprzową i zieloną sałatą (1,7).
Herbata owocowa.
WTOREK :I śniadanie Bułka plecionka z masłem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Rosół z lanym ciastem, z pietruszką z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler(1,3,9)). Pierogi z mięsem, masłem i cebulką (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Budyń waniliowy z maliną (1,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i czerwoną papryką (1,7).
Herbata żurawinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa jarzynowa zabielana z koperkiem i z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Placki ziemniaczane ( 1,3 ).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym (1).
Kakao (7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z twarogu i rzodkiewki (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Chrupki kukurydziane ( „Flipsy” ) (1).
Obiad : Kapuśniak z ziemniakami z warzywami (marchew, pietruszka,
por, seler (1,7,9)). Łazanki z kiełbasą drobiową, pieczarkami i kiszoną kapustą (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Rogal z masłem (1,7).
Herbata owocowa.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli na kościach wędzonych z ziemniakami, zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, brokuły na parze (1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Jogurt truskawkowy (1,7).