Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-02-05 11:16:21 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
06.02.-10.02.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i sałatą lodową (1,7).
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa ogórkowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9 )). Spaghetti z sosem serowo -
- brokułowym (1,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Jogurt owocowy (7).
WTOREK :I śniadanie : Rogal z masłem (1,7).
Kakao (7).
II śniadanie : Gruszka.
Obiad : Rosół z makaronem z pietruszką z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Gulasz drobiowy zabielany, ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej z sosem winegret (1,7 ).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi (1).
Herbata owocowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pasztet i ogórek kiszony (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Melon.
Obiad : Żurek z ziemniakami zabielany z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Kluski na parze sosem jogurtowo -
- owocowym ( 1,3,7 ).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z pastą serowo - czosnkową ( 1,7).
Herbata owocowa.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, pomidorki koktajlowe, płatki kukurydziane z mlekiem (1,7).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Barszcz zabielany z warzywami, (marchew, pietruszka,
por, seler (1,7,9)). Pieczeń rzymska, kasza bulgur, sałata lodowa z ogórkiem zielonym, pomidorem, kukurydzą (1, 3).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Muffinki czekoladowe ( wypiek własny ) (1,3).
Mleko ( 7 ).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem i pastą jajeczną (1,7).
Mleko ( 7 ).
II śniadanie : Morele suszone.
Obiad : Krem z zielonego groszku zabielany z grzankami własnej produkcji z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)).
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, czerwonej cebuli, jabłek i marchewki (1,4,3).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Mandarynka.