Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-01-28 10:39:51 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
30.01.- 03.02.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, szynką i zielonym ogórkiem (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Morele suszone.
Obiad : Rosół z lanym ciastem z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler ( 1,3,9 )). Makaron pełnoziarnisty z masłem i twarogiem (1,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Kanapka z masłem , żółtym serem i czerwoną papryką ( 1,7). Herbata owocowa.
WTOREK :I śniadanie : Chałka z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Ananas.
Obiad : Krupnik z ziemniakami, z pietruszką z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Udźce z kurczaka, ziemniaki,
mizeria (1,7 ).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Rogalik z nadzieniem owocowym (1,3).
Herbata owocowa.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ketchup (1,7). Herbata z cytryną i miodem (1).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler ( 1,7,9)). Racuchy z sosem jogurtowo -
- truskawkowym ( 1,3,7).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Mandarynka.
CZWARTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem, serkiem śmietankowym, kiełki (1,7).
Bawarka, herbata owocowa ( 1,7 ).
II śniadanie : Orzechy ( 8 ).
Obiad : Krem z brokułów zabielany z warzywami, grzanki własnej
produkcji (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)). Leczo z kiełbasą z warzywami : cukinia, papryka czerwona, pomidory , bułka paryska (1).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Soczek pomarańczowy 100 %.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo z sosem jogurtowym (1,3,7).
Herbata malinowa
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa fasolowa z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Mintaj, kasza bulgur, marchewka jabłkiem (1,4,3).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Batonik zbożowy ( bez cukru ) (1).