Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2023-01-08 16:58:10 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
09.01.- 13.01.2023
PONIEDZIAŁEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem śmietankowym i pomidorem (1,7).
Herbata z owoców leśnych, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Jabłko.
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Naleśniki z twarogiem (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Wafle ryżowe z dżemem (1).
Herbata owocowa.
WTOREK :I śniadanie : Bułka maślana z masłem i miodem (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Pomarańcza.
Obiad : Rosół z makaronem z pietruszką z warzywami ( marchew,
pietruszka, por, seler 1,9)). Rolady wieprzowe, ziemniaki, buraczki. Kompot owocowy.
Podwieczorek : Chrupki kukurydziane, kakao (1,7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo , mieszane z masłem, szynką, czerwoną papryką i roszponką (1,7)
Herbata malinowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie : Mandarynka.
Obiad : Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana z warzywami
( marchew, pietruszka, por, seler 1,7,9)). Knedle ze śliwką i sosem
waniliowym własnej produkcji (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Tortilla z serkiem śmietankowym, mix sałat, ogórek zielony (1,7).
CZWARTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli w sosie pomidorowym (1,4,7).
Herbata z miodem i cytryną.
II śniadanie : Melon.
Obiad : Krem brokułowy zabielany z grzankami własnej produkcji i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (1,7,9)).
Kotlet drobiowy, kasza bulgur, mizeria (1,3,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Muffinki czekoladowe własnej produkcji z borówką (1,3,7). Mleko (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, jajecznicą i szczypiorkiem (1,3,7).
Herbata z miodem i z cytryną.
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami marchew, pietruszka, por, seler (1,9)). Ryba Miruna w ziołach, ryż, warzywa na patelnię (1,4).
Woda niegazowana.
Podwieczorek : Drożdżówka z nadzieniem (1,3,7).