Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2022-09-25 11:49:59 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
26.09. - 30.09.2022
PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (1,7) pomidorem i kiełkami. Owsianka na mleku (1,7).
Herbata owocowa z dzikiej róży.
II śniadanie: Jabłko.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Jajko z sosem koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z cytryną i miodem (1,3,7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek: Pomarańcza i chrupki kukurydziane (1).
WTOREK: I śniadanie: Chałka z masłem i miodem ( 1,7 ).
Mleko (7).
II śniadanie: Pomidorki koktajlowe.
Obiad: Rosół z lanym ciastem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur z makaronem, sałatka z zielonego ogórka i czerwonej cebuli (1,3,7).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Budyń malinowy z herbatnikiem maślanym i świeżą maliną (1,7).
ŚRODA: I śniadanie : Bułka grahamka z masłem, sałatą, szynką drobiową, jajkiem i żółtym serem (1,3,7).
Herbata miętowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
II śniadanie: Słonecznik.
Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9).
Placki ziemniaczane z sosem śmietanowo - pieczarkowym z natką pietruszki (1,3,7)
Woda niegazowana z pomarańczą.
Podwieczorek: Arbuz.
CZWARTEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pieczonym pasztetem i ogórkiem kiszonym (1,7).
Mleko (7), herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie: Gruszka.
Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką ,kaszą bulgur i sałatką z buraków (1,7)
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek : Galaretka z pianką jogurtową i owocami (7).
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, i filetem z makreli w sosie pomidorowym (1,7).
Kakao z miodem (7).
II śniadanie : Papryka.
Obiad : Krem z zielonego groszku z grzankami własnej produkcji z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Pierogi z truskawkami z masłem i miodem (1,7).
Woda niegazowana z pomarańczą.
Podwieczorek : Bułka kajzerka zapiekana z żółtym serem, rzodkiewka (1,7).
Herbata z melisy i pomarańczy.