Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2022-09-18 19:26:38 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
19.09. - 23.09.2022
PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pomidorem. Płatki kukurydziane z mlekiem (1,7).
Herbata malinowa.
II śniadanie: żurawina.
Obiad: Zupa jarzynowa zabielana (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9).Ryż z jabłkami i miodem (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek: Tortilla z szynką, serkiem śmietankowym, czerwoną papryką, ogórkiem zielonym (1,7), mix sałat.
Herbata.
WTOREK: I śniadanie: : Bułka kajzerka z masłem, twarogiem, jogurtem, zielonym ogórkiem i koperkiem ( 1,7 ).
Herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie : Brzoskwinia.
Obiad: Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Spaghetti z mielonym mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym (1).
Kompot rabarbarowy.
Podwieczorek: Rogalik drożdżowy (1,3,7).
Mleko (7).
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem , sałatką makaronową ( szynka, cebula czerwona, papryka czerwona, ser żółty, zielony ogórek (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie: Jabłko.
Obiad: Zupa ogórkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9).
Knedle ze śliwkami z musem owocowym (1,3,7)
Woda niegazowana z limonką.
Podwieczorek: Jogurt owocowy (7).
CZWARTEK: I śniadanie: Bułka grahamka z masłem i dżemem truskawkowym (1,7).
Mleko (7), herbata z cytryną i miodem.
II śniadanie: Winogrono.
Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną (1).
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek : Ciasto ze śliwkami (1,3,7).
Herbata.
PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serem i czerwoną papryką (1,7).
Mleko (7).
II śniadanie : Banan.
Obiad : Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7)
Ryba po grecku (1,4) kasza bulgur z makaronem (1),brokuły w sosie jogurtowo - czosnkowym (7).
Woda niegazowana z pomarańczą.
Podwieczorek : Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi (1).
Herbata owocowa.