Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-09-11 16:34:29
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

12.09 - 16.09.2022
PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: : Bułka grahamka z masłem (1,7), sałatką warzywną (czerwona fasola, ogórek kiszony, ser żółty, czosnek jogurt) (7).Herbata owocowa, kawa z mlekiem(7).

II śniadanie: Banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym z warzywami (1,7) (marchew, pietruszka, por, seler 9)
Zielone naleśniki (szpinakowe) z dżemem truskawkowym (1,3,7)
Woda niegazowana z limonką.

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynką i zielonym ogórkiem (1,7).
Mleko (7).


WTOREK: I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem i rukolą ( 1,7 ).
Płatki kukurydziane z mlekiem (1,7). Herbata czarna z cytryną.
II śniadanie : żurawina.
Obiad: Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 1,9).
Rolada wieprzowa z ziemniakami i czerwoną kapustą (1,7).
Kompot gruszkowy.

Podwieczorek: Kisiel owocowy własnej produkcji, biszkopcik bez cukru (1)
Herbata.


ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem , sałatą zieloną, szynką drobiową i żółtym serem (1,7).
Herbata owocowa, kawa zbożowa z mlekiem (1,7).

II śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9).
Kopytka z serem twarogiem i sosem jogurtowo - waniliowym (1,3,7)
Woda niegazowana z cytryną.

Podwieczorek: Pieczywo Waza, serek śmietankowy , plasterki rzodkiewki, szczypiorek (1,7).
Kakao (7).


CZWARTEK: I śniadanie: Rogal z masłem (1,7).
Mleko (7).

II śniadanie: Słonecznik.
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, jajkiem i z warzywami
(marchew, pietruszka, por, seler (1,9)
Pieczeń rzymska wieprzowa, kasza bulgur, kapusta pekińska z sosem jogurtowym i koperkiem (1,7).
Kompot brzoskwiniowy.

Podwieczorek : Arbuz.

PIĄTEK : I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną
(zielony groszek, ser żółty, cebula, zielony ogórek ) (1,3,7).
Kawa zbożowa z mlekiem (1,7).
Herbata czarna z cytryną.

II śniadanie : Brzoskwinia.
Obiad : Zupa fasolowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7). Paluszki rybne, ziemniaki, mizeria (1,4,7).
Woda niegazowana z pomarańczą.
Podwieczorek : Jogurt z owocami i prażonymi płatkami migdałowymi (7,8).
Herbata owocowa.

 

Drukuj
Zamknij