Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2022-06-19 09:53:31 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
20.06. - 24.06.2022
PONIEDZIAŁEK: Pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynką i zielonym ogórkiem.
Herbata, kawa z mlekiem (7).
II śniadanie: Gruszka.
Obiad: Barszcz zabielany z warzywami (7) (marchew, pietruszka, por, seler 9).Spaghetti z sosem serowo-brokułowym (1,7 )
Woda niegazowana.
Podwieczorek: Wafle ryżowe z bananami i powidłami śliwkowymi (1) Herbata.
WTOREK: I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,7) serem i czerwoną papryką.
Mleko (7).
II śniadanie : Melon.
Obiad: Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Gulasz z wątróbki z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Kompot owocowy.
Podwieczorek: Kisiel malinowy własnej produkcji, biszkopty (1).
Woda niegazowana.
ŚRODA: I śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką (1,7). Herbata owocowa.
II śniadanie: jabłko.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9).
Pierogi z truskawkami i masłem (1,7)
Woda niegazowana z pomarańczą.
Podwieczorek:
Soczek pomarańczowy 100 %.
CZWARTEK: I śniadanie: Bułka kajzerka z masłem i miodem (1,7).
Herbata, bawarka (7).
II śniadanie: żurawina.
Obiad: Rosół z kaszą z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9).
Podudzia z kurczaka, kasza bulgur, sałata zielona z sosem jogurtowym (1,7).
Kompot owocowy.
Podwieczorek : Arbuz.
Herbata.
PIĄTEK : I śniadanie : Bułka kajzerka z masłem (1,7), płatki czekoladowe z mlekiem (1,7).
Herbata owocowa.
II śniadanie : słonecznik.
Obiad : Zupa z czerwonej fasoli z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,7)
Ryba Mintaj w panierce (4) , kasza bulgur, mizeria (7).
Woda niegazowana z cytryną.
Podwieczorek : Batonik musli (1).
Herbata owocowa.