Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2022-03-20 09:03:48 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
21.03 - 25 .03.2022
PONIEDZIAŁEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, serem (7), papryką czerwoną. Herbata owocowa. Mleko. (7) II śniadanie: gruszka
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9. Pierogi z truskawkami (1,3), masłem, miodem. Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Koktajl szpinakowo- bananowy (7)
WTOREK: I śniadanie: Muesli z truskawkami, żurawiną, płatkami owsianymi, słonecznikiem (7) Bułka maślana (1) z masłem (7). Herbatka malinowa II śniadanie: marchewka
Obiad: Rosół z lanym ciastem (1,3) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9. Pałki z kurczaka. Warzywa na patalni (brokułu, marchewka, ziemniaki, groszek, kukurydza). Kompot owocowy
Podwieczorek: Sucharki, jabłko, kakao (7)
ŚRODA: I śniadanie: Płatki czekoladowe z mlekiem (7.) Bułka wrocławska (1) z masłem (7), pomidorkiem koktajlowym. Herbatka II śniadanie: jabłko
Obiad: Barszcz zabielany (7) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9, ziemniaki). Placki ziemniaczane z jogurtem (7). Woda niegazowana Podwieczorek: Bułka z masłem (7) szynką, rzodkiewką
CZWARTEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasztetem pieczonym, ogórkiem kiszonym Kawa z mlekiem (7), herbatka wieloowocowa II śniadanie: chrupki kukurydziane
Obiad: Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Kiełbaska z grilla z cebulką. Pieczywo. Sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem zielonym, kukurydzą, zieloną cebulką, serem feta. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chałka z masłem (7), dżemem truskawkowym. Mleko (7)
PIĄTEK: I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7). Twarożek (7) z rzodkiewką i cebulką. Herbatka z sokiem malinowym II śniadanie: pomarańcza
Obiad: Krem z czerwonej fasoli z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Miruna w panierce (1,3), kasza bulgur, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką (7). Woda niegazowana z cytrynką
Podwieczorek: Biszkopty, Sok jabłkowy 100%
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: