Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-01-23 16:49:22
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

24. 01 -28 .01.2022

PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, pomidorem. Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: pomarańcza, woda niegazowana.
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Jajko sadzone (3), kasza z sosem koperkowym, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem, cebulą. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z dżemem truskawkowym. Gorce mleko (7)

WTOREK: I śniadanie: Chałka (1) z masłem (7). Kakao. (7) II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana
Obiad: Zupa kalafiorowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron penne zapiekany z cukinią, kurczakiem i serem. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Zapiekanka z serem żółtym (7), ketchupem. herbatka
ŚRODA: I śniadanie: grahamka (1) z masłem (7). Parówka z ketchupem, musztardą. Herbatka malinowa. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: morela suszona, woda niegazowana
Obiad: Zupa pieczarkowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Knedle (1,3) z truskawką, masłem (7) miodem. Woda niegazowana z limonką
Obiad: Pałki kukurydziane, Śliwka


CZWARTEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym, rzodkiewką. Herbatka zielona. II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Rolada, kopytka z sosem, kapusta pekińska z koperkiem. Kompot wieloowocowy Podwieczorek: Pączek z marmoladą. Maślanka (7)

PIĄTEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (7). Herbatka zimowa II śniadanie: gruszka, woda niegazowana
Obiad: Krem z brokuł z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Pierogi z jagodami, masłem (7), miodem . Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Muesli malinowe (7)

PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij