Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2022-01-09 17:49:35
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

 10. 01 - 14 .01.2022

PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, papryką czerwoną. Herbatka owocowa. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9), Ryż na mleku (7) z musem truskawkowym. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Kajzerka z almette (7), pomidorkiem koktajlowym,herbatka

WTOREK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem. (7). Herbatka z cytryną i imbirem. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: mandarynka, woda niegazowana
Obiad: Zupa z zielonego groszku z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9), Łazanki z kiełbasą i pieczarkami. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jogurt malinowy własnej produkcji z ciasteczkiem (7),herbatka

ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), roszponką. Płatki z mlekiem (7). Herbatka zielona. II śniadanie: winogrono, woda niegazowana
Obiad: Krem z dyni z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9), Jajko (3) w sosie musztardowym (7), ziemniaki, kapusta pekińska z koperkiem. Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Mandarynka. Batonik wieloziarnisty. Maślanka (7)

CZWARTEK: I śniadanie: bułka maślana z miodem, (1) z masłem (7), Herbatka owocowa. Mleko (7) II śniadanie: melon, woda niegazowana,
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Potrawka z kurczaka z warzywami - kukurydzą, papryka czerwoną, groszkiem zielonym, ogórkiem kiszonym. Bułka wrocławska. Woda niegazowana z limonką
Podwieczorek: Kasza manna na mleku z sokiem malinowym(7), herbatka

PIĄTEK: I śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną. (7) Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), sałatą, jajkiem. Herbatka malinowa. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: rodzynki, woda niegazowana
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Miruna w ziołach, kasza bulgur, mizeria (7). Kompot wieloowocowy Podwieczorek: Kołaczyk z serem (1,3,7), herbatka

PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij